Dessa härligt mjuka och saftiga limpor med bland annat lingonsylt i brukar jag baka ganska ofta. Eftersom jag har en hel del röda vinbärssyltburkar i matkällaren så brukar jag byta ut lingonsylten i receptet mot samma mängd hemkokt röda vinbärssylt istället (vilket ger funkar precis lika bra)
Jag har velat göra hennes lingonbröd, glutenfritt såklart. Så jag letade fram Hannas recept på lingonbröd och fick modifiera det lite genom att byta ut bovetemjöl och kardemumma
Läs även andra bloggares åsikter om Lingonbröd , Lingonhålkakor , Nybakat bröd 4 bröd Ugn. Jag passar på att baka, då vädret utanför inte lockar något vidare
Smält smöret och tillsätt vätskan. Se till att degspadet är fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt lite av degspadet och rör tills jästen har löst sig
Blanda ihop fördegens alla ingredienser och låt stå att svälla under en handduk i minst 5 timmar. Rör ner det mesta av mjölet i den svällda blandningen
Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37°, häll den över jästen och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt sirap, rumsvarmt smör i klickar, salt, rågmjöl och det mesta av vetemjölet
Där jag bor är det sportlov denna veckan och barnen är lediga. Melvin har spelat fotbollscup i dag och han var nöjd med sin dag och så klart sin fina medalj
Lingonbröd – gör så här. Smula ner jästen i en degbunke. Värm vatten, filmjölk och sirap till 37°. Häll degvätskan över jästen och rör tills den lösts upp, Tillsätt lingon, salt och socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.