Meeeen vilken briljant kombination! Detta är så enkelt men gott. Magin finns i kombinationerna. Mild, krämig blomkålsoppa tillsammans med knaprig, salt bacon och sen toppen av allt- Krämig getost som ger allt lite mer karaktär. Självklart kan man toppa med vadsomhelst. Imorgon kommer jag prova med stekt chorizo. Berätta gärna vilken som blir er favorittopping… Krämig blomkålsoppa med getost och kraperstekt bacon 1 stort blomkålshuvud eller 2 små 1 l vatten 2 buljongtärningar (höns eller grönsaks) 2, 5 dl matlagningsgrädde 3 msk maizenamjöl, utblandat i lite vatten 50 g smör 0,5 tsk salt Svartpeppar
Topping: 150 g bacon 100 g getost Gör så här: Skär blomkålen i mindre bitar och lägg ner I crockpoten. Häll på vatten, salt, peppar och buljongtärningar och kör i 5- 6 h på låg. När blomkålen är mjuk så häll i grädde, maizenaredning och smör och mixa med en stavmixer så soppan blir slät. Låt stå ca 30 min till. Stek bacon och toppa soppan med och smula över getost. Servera gärna med vitlöksbröd på nybakat surdegsbröd.
Den som tror att en Crock Pot – slow cooker – mest är till för vintriga grytor kan tänka om. Crock Pot är utmärkt till så mycket mer, som den här härliga strimlade biffen, som påminner om de härliga rätter du kan få på en mongolisk restaurang
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.