Lindas Mathörna
lindasmathorna.se
lindasmathorna.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Meeeen vilken briljant kombination! Detta är så enkelt men gott. Magin finns i kombinationerna. Mild, krämig blomkålsoppa tillsammans med knaprig, salt bacon och sen toppen av allt- Krämig getost som ger allt lite mer karaktär. Självklart kan man toppa med vadsomhelst. Imorgon kommer jag prova med stekt chorizo. Berätta gärna vilken som blir er favorittopping… Krämig blomkålsoppa med getost och kraperstekt bacon 1 stort blomkålshuvud eller 2 små 1 l vatten 2 buljongtärningar (höns eller grönsaks) 2, 5 dl  matlagningsgrädde 3 msk  maizenamjöl, utblandat i lite vatten 50 g  smör 0,5 tsk  salt Svartpeppar
  • Topping: 150 g  bacon 100 g getost Gör så här: Skär blomkålen i mindre bitar och lägg ner I crockpoten. Häll på vatten, salt, peppar och buljongtärningar och  kör i 5- 6 h på låg. När blomkålen är mjuk så häll i grädde, maizenaredning och smör och mixa med en stavmixer så soppan blir slät. Låt stå ca 30 min till. Stek bacon och toppa soppan med och smula över getost.  Servera gärna med vitlöksbröd på nybakat surdegsbröd. 

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.