18 stycken11 dl rågsikt5 dl filmjölk1 dl sirap2 tsk salt3 tsk bikarbonat1 msk brödkryddor, eller 1 tsk anis och 1 tsk fänkålvetemjöl till utbakningGör en deg, tag upp den på bakbord och arbeta in ca 1 dl vetemjöl
cirka 50 kakor5 l mjölk 1,5 paket jäst3 dl grädde3 dl ljus sirap8 dl socker1 msk hjorthornssalt1 msk salt3 påsar malda brödkryddor1 påse rågsiktvetemjöl, börja med två påsarGör så här
Och med denna superfina kruskavel har jag nu kavlat ut 6 stycken superfina hällakakor som superduktiga jag har bakat alldeles själv. Norrländska hällakakor6 stycken. Lyckas man inte stoppa i sig 6 stycken hällakakor på en sittning är det väl tur att man kan frysa bröden
Har man en marängbotten i frysen så går det på nolltid att göra en god tårta. 125 g mjukt smör/margarin1 dl strösocker2 äggulor1½ dl vetemjöl2 msk kakao2 tsk bakpulver1 dl mjölkMaräng3 äggvitor2 dl strösocker2 tsk vaniljsocker1 påse mandelspånFyllning3 dl vispgrädde1 brk mandarinklyftor2 bananerUgnsvärme - 175 graderVispa smör och socker
Det här är en jättegod paj som passar bra att bjuda på som förrätt eller på buffébordet. Man kan göra en romsås som kan serveras till men det går lika bra med en grönsallad
Goda formbullar fyllda med vaniljkräm. Ca 40 styckenDeg200 g margarin2 ägg2 dl ljummen mjölk50 g jäst1 dl strösocker1 krm salt1 rågad msk vaniljsocker8-10 dl vetemjölFyllning2 dl tjock vaniljkräm av pulverca 50 g mjukt smörGarnering1 uppvispat äggpärlsocker och hackade nötterSmält margarinet och låt det svalna
Det här är Anders pappas favoritkakor. Jag tror att jag ska bjuda honom på några. De tar lite tid att göra Apelsinbröd men gör man degen dagen innan så känns det inte lika jobbigt
Pajskal125 g smör3 dl vetemjöl3 msk kallt vattenFyllning250 g kasslerca 125 g broccoli125 g fetaost2 dl matlagningsgrädde2 ägg2 msk ajvar2 tomatersalt och pepparUgnsvärme - 200 graderGör pajdegen och låt den vila kallt en stund
Lättbakad och mycket uppskattad sockerkaka med en god fyllning. 3 ägg2½ dl strösocker3 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 dl kokande vattenFyllning125 g smör/margarin1 dl mjölk4 msk vaniljsockerGarneringflorsockerVispa ägg och socker
Mmm, här kommer något smarrigt som ni kan baka och bjuda på till helgen. Rullas ihop som rulltårta med fyllning av smörkräm, mandelmassa/marsipan, grädde och banan
En enkel men jättegod efterätt som serveras med en klick kall grädde. 1 stor eller 6 små pajer 1 stor burk konserverade påronKnäckglasyr2 dl mandel100 g smör1½ dl strösocker2 msk vetemjöl2 msk grädde eller mjölk Ugnsvärme - 175 graderSkär päronen i skivor och lägg dem i en smord pajform
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.