// 0,5 dl
vatten // 600 g blomkål i valfri färg // 0,5 dl matlagningsgrädde // salt och vitpeppar // ishavsrom (eller vilken sort du nu föredrar) // 1/4 kruka gräslök /
För er som blir sugna kommer receptet här. Kupa händerna runt frallorna och snurra dom i handflatorna mot underlaget så du spänner degens ovansida något och får släta ytor
Är även perfekta till att göra korvbröd, nunär det är dax att ge sig ut på vårutflykter. Efter en hektisk dag på jobbet så är bakning kul och avslappnande tycker jag
Näringsvärde för hela satsen. Inspireras jag av godheten som finns i världen mitt i alla hemskheter. Jag sitter och läser min vän, OS-simmerskan Gabriellas Fagundez blogg, där hon berättar om sitt volontärarbete för Project Playground nere i Sydafrika där hon lär barnen i kåkstäder att simma
Jag har längtat efter nässlor hela året – o nuär de äntligen här. Nässlor är så otroooooligt näringsrikt, så jag tycker absolut du ska ut och plocka på dig på en gång
Under vintern har det blivit mycket soppa som serverats, men det känner vi inte alls för vid denna tiden på året, även om det inte riktigt känns som någon högsommar än (just som jag skriver detta så börjar det falla droppar av modell XL utanför fönstret
Nunär det börjar närma sig hösten så är det grytor som gäller, i alla fall hos oss. Blandar i lite som jag tycker är gott, det skall nog bli bra hoppas jag
Det är verkligen snabba svängar jämt vid jul. Man hinner knappt äta upp prinskorvarna innan det är dags för att planera allt annat än en korv- och köttbullemeny
Men nuär den här. Det var i mitten av förra veckan jag tog omvägen bortom skogsgläntan där jag i slutet av maj månad förra året fann ett helt hav av blommande ramslök
Nuär jag tillbaka i Kalmar igen, efter en underbar helg i Stockholm. Så jag är jättenöjd. Blanda matyoghurten med citronsaft samt honung och smaka av med salt och peppar
anledningen till att jag valde att lägga ut just den här bilden. Först finhackade jag schalottenlöken, skar upp vaniljstången och skrapade ur vaniljmärgeninuti
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.