Bullar. Smält smöret. Vispa ägg och sötning pösigt. Tillsätt grädden och smöret i äggsmeten. Blanda kokosnötsmjöl och fiberhusk med bakpulver och kardemumma och rör ner det i smeten
Semlor. Version två. Mycket goda tyckte min bästis Etel som dissade min första version. (vilket jag också gjorde bör tilläggas) Det går ju inte att återskapa texturen som gluten ger i ”vanliga” semlor, men dessa blev väldigt goda
LCHF-semlor från Lifezone. Semlor på PriMaten Deli. Semmeldags. Fettisdagen är nu på tisdag den 17 februari och du har väl väntat tills dess med att äta dem också
Jag har sett olika recept på LCHF-semlor men jag har valt att knåpa ihop ett eget recept. Nu på tisdag är det fettisdag och jag blev sugen på att baka semlor
Jag är egentligen inte alls så där förtjust i semlor, som tur är. Men efter år utan semlor och alla andra med gräddiga näsor som uttrycker en sådan glädje när de smaskar i sig sina semlor gör ju att även jag vill testa om det verkligen är så gott som det ser ut
) Själv bakade jag Lchf-semlor för första gången idag, och resultatet blev över förväntan smaskigt. Well – jag får erkänna att jag egentligen hade tusen och åter tusen saker på min to-do-list idag, och att baka lchf-semlor var inte en av dem… men när en bild av en saftig semla plötsligt invaderade min inre syn, var det bara att ge efter för sina lustar
Varför äter vi egentligen semlor på fettisdagen/semmeldagen. Fettisdagen är enl tradition den dagen man fick äta fettisdagsbulle som vi idag kallar semlor
Hittade detta recept på mandelkakor inne hos Green Kitchen Stories så jag snodde receptet och tänkte att de kommer bli perfekta som grund till ett par härliga små mini LCHF-semlor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.