Skär laxen i bitar och lägg i skålen till matberedaren med kniven monterad. Forma små ägg av färsen med hjälp av vattensköljda skedar och lägg ner i den kokande buljongen
Sila såsen och krydda med salt, en skvätt citron och kanske en klick smör. Hacka persiljan. Skär champinjonerna och den gula löken fint och fräs i lite matfett i en rymlig kastrull
Skär laxen i bitar och lägg dem i skålen till matberedaren med kniven monterad. Forma små ägg av färsen med hjälp av vattensköljda skedar och lägg ner dem i den kokande buljongen
Sila såsen och krydda med salt, en skvätt citron och kanske en klick smör. Vitvinssås till 6-10 personer10 dl fiskbuljong 75 cl vitt vin 5 dl grädde 10 champinjon 1 gul lök 100 g smör ev 1 msk vetemjöl eller maizena 2 knippen persiljekvistar 1 citron 1 tsk torkad timjan 3 lagerblad vitpepparkorn salt
Sila ner såsen i en ny kastrull och smaka av med salt, malen peppar och lite citronsaft. En härlig vitvinssås som passar perfekt till frasigt panerad fisk och pressad potatis
Grillad lax med sparris och Länsmansgårdens vitvinssås. Laxen grillades på engångsgrillInnan vi skulle resa därifrån skulle jag försöka mig på att laga något gott med de begränsade köksmöjligheter som fanns att tillgå
Späd med grädde under matberedarens gång och kör till en slät färs. Smaka av med salt och peppar. Forma till 16 queneller med hjälp av skedar som doppas i kallt vatten. Sjud quenellerna på svag värme ca 5 min, ta upp med hålslev
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.