Vispa ägg och socker pösigt, rör i de torra ingredienserna och det rivna skalet av citronen. Krossa lakritskaramellerna grovt och rör ner dem i smeten, rör därefter ner smält smör och pressad citron
Du kanske gillarPåskgodis utan raffinerat sockerChokladdoppade rawbollar med smak av lakritsMuffins med chokladmousseKrämig chokladsmoothieHemmagjorda, sockerfria chokladglassar 3 msk mandelsmör
30 st muffins (vanliga glutenfria, glutenfria citron- och lakritsmuffins, glutenfria chokladmuffins eller "vanliga"). 30 st muffins (vanliga glutenfria, glutenfria citron- och lakritsmuffins, glutenfria chokladmuffins eller "vanliga")
Denna bakomgång bakade jag lakritsdrömmar och lakritsmuffins med chokladbitar. (Prövade även att grädda 175 grader i 20 minuter då blir de lite mörkare i färgen)Lakritsmuffins med chokladbitar, 13-14 st4 dl vetemjöl special4 tsk bakpulver1 tsk vaniljpulver1/2 tsk mellangrovt havssalt2 dl socker3 tsk lakritspulver (ekologiskt lakritspulver fr Italien, köp på ecoefashion. Lakritsmuffins med chokladbitar, 13-14 st
Det första receptet som komponerades var Lakritscupcakes med Dulce de leche men det var nog snarare recept nr två som verkligen föll Hernan i smak, Lakritsmuffins med Dulce de leche och hallon
Vispa ägg och socker pösigt, rör i de torra ingredienserna och det rivna skalet av citronen. Krossa lakritskaramellerna grovt och rör ner dem i smeten, rör därefter ner smält smör och pressad citron
Vispa ägg och socker pösigt, rör i de torra ingredienserna och det rivna skalet av citronen. Krossa lakritskaramellerna grovt och rör ner dem i smeten, rör därefter ner smält smör och pressad citron
Såhär gör du lakritsmuffins med citronfrosting. I helgen som var testade jag på en ny variant av muffins, blev himla sugen på att testa muffins med lakritssmak och till lakrits passar ju citron hur bra som helst till, så det blev att googla lite och tillslut hittade jag ett recpet på den här bloggen som jag gjorde efter
ca 20 st små eller 12 st stora 125 g smör, rumstempererat 2 dl socker 2 ägg 2 msk vaniljsocker 4 ½ dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 dl grädde 2 citroner Glasyr 100 g philadelphiaost 4 dl florsocker 100 g krossad turkisk peppar Börja med att röra sockret och smöret pösigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.