Jag har ju låtit kreativiteten flöda och sedan har jag också knarkat semmelinspiration på nätet. Det är ju semmeltider så det bara dånar om det, även om själva fettisdagen är om några veckor
Här måste man medge att den är i det lösaste laget och äts bäst med sked. Rör ner käckes så de smälter i grädden, sen ner med chokladen och häll upp i en bakplåtsklädd form 20x20 cm
Tycker de är underbart goda och funkar perfekt som fikaalternativ till en kopp kaffe eller te. När man mixar valnötterna (eller andra nötter) till ett smör behövs egentligen inte så mycket annat som binder ihop smeten och dessa funkar utmärkt att rulla
En vän till mig hade för ett tag sen läst min blogg och från en av kommentarerna klickat sig vidare till en annan blogg där ett recept på chokladkolafudge fanns publicerat
Rör ut lakritsgranulaten och de nymortlade/nymalda fänkålsfröna direkt i asken med crème fraiche. Riv skalet från den väl sköljda och gärna ekologiska citronen
Frys in banan i cm-tjocka bitar och mixa glass av till vardags. choklad och jordnötssmör (följ länken för recept), men det är värt att variera med olika smaksättningar
Jag valde att slå två flugor i en smäll istället och fira med en kladdkaka till far på farsdag. Det blev därför en riktigt kladdig kladdkaka med plopp saltlaktrits som toppas med plopp saltlakritsganache och hallonsås
I morse var det ljust när jag cyklade till jobbet och koltrasten sjöng i träden på vägen. Men vintern får inte riktigt fäste så här års och för mig som bor vid Västkusten är det bara skönt
Gillar du lakrits och vill att det ska smaka lite mer, ta dubbla mängden lakritspulver då för i originalreceptet så kan man bara märka en antydan att det finns lakrits i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.