Idén fick jag hos min vän Agnes som brukar göra länklistor med sina favoriter där jag flera gånger hittat både nya bloggar samt mysiga och inspirerade inlägg som jag missat
Hyvla äpplen till chipstunna skivor med en mandolin eller osthyvel. One apple chip a day. Ja snacks som både smakar gott och samtidigt gör gott är väl drömkombinationen
Hyvla äpplena tunt med en osthyvel eller en mandolin och lägg dem på papprade plåtar. Blanda kanel och ingefära och pudra äppelskivorna med blandningen
Med mandolinen blir de tunna och krispiga som "vanliga" chips. Pensla skrivorna med lagen. Torka i ugn på ca 80 grader med luckan lite öppen i ca 2-3 timmar
Det är egentligen bara att kärna ut äpplen, skiva dom i tunna skivor och pudra över med kanel. Nu är det ju inte säsong för äpplen, men det här måste ju vara perfekt när äppleträden dignar av frukt och man inte riktigt hinner med att ta vara på allt
Det är en sån lyx att få med sig nyplockad frukt. Sen tycker jag det bästa är att hänga upp dem på tråd eller något liknande så går det också lite fortare med torkningen
man kan använda osthyvel, men jag tycker det är enklare och blir snyggare skivor med kniv. Lägg skivorna på plåtar med bakplåtspapper, på med kanel och florsocker
Dessa godingar gjorde jag för någon vecka sedan när jag precis hade fått plocka ett lass med äpplen hos paret som bor där vår timmervilla står(som jag berättat tidigare så ska vi flytta en gammal timmervilla, så det är den och dess gamla ägare som jag pratar om nu)
Lyft upp äppleskivorna med en hålslev och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Vill du vara med i Halloweenutmaningen så finns det fortfarande tid till det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.