När man bakar baguetter på mer traditionellt vis gör man ofta en poolish, en fördeg på mjöl och vatten, och experterna menar att den ska jäsa tills den precis börjat kollapsa
Det här receptet snubblade jag över i den otroligt fina bloggen Bara en kaka till, baguetter som jäser över natten (i rumstemperatur) bara att baka ut på morgonen och grädda
Nybakat bröd, finns ju inget godare till frukost, eller det är i alla fall väldigt gott. Vrid baguetterna lite lätt och lägg på en plåt med bakplåtspapper
Sjukt skönt att få slappa lite och bara ta det lugnt. I morse gjorde jag så fantastiskt goda baguetter, ni vet sådär perfekta, sega men knapriga på ytan
Blanda ihop alla ingredienser ordentligt. Igår åt vi aioli med färska räkor och baguette. Fukta händerna med vatten och lägg över degen i en baguetteform med bakplåtspapper och forma brödet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.