Ja, idag var min enda plan att gå i pyjamas hela dagenoch att baka något gott. Jag blev helt sjuk, så himla fint hus både på utsidan och insidan…WOOOOW
Jag har publicerat ett recept från morfars anteckningar tidigare här på bloggen, men när mamma ochhennes bror pratade ihop sig kom de på att det tillagningssätt som morfar brukade använda var lite annorlunda
Sent framåt småtimmarna rundade vi av lördagen efter att ha avhandlat en uppsjö olika samtalsämnen, ätit oss lyckliga och tacksamma på jordärtskockssoppa med räkor, lax en varmrätt i form av Biff Rydberg så god så man nästan dog lite, ochden minsta i sällskapet bad om ombackning och sist crème brûlée
Jag bytte ut den mot lakrits och kryddade på lite extra. Idag har vi bara tagit det lugnt, skrotat omkring i myskläder, gått promenader med syster och svågers hund som vi varit hundvakter åt, fällt en tår i tv-soffan under slutscenen i filmen Mrs Doubtfire som jag och LIllan tittade på, bakat pizza ochen sockerkaka med fläderinkokta krusbär och lakrits
Ingredienser Fröknäcke Recept av Magnus Johansson här på wgs. se Friterad schalottenlök 2 st schalottenlökar 2 msk vetemjöl ägg 3 msk ströbröd Råbiff 300 g biff av innanlår olivolja, några droppar 2 tsk dijonsenap 2 msk kapris 2 msk hackad persilja 5 cm selleristjälk salt peppar
Man kan anpassa innehållet i pajen efter eget smak och tycke. Både matpaj och dessertpaj. Antingen har man en färdig paj i frys eller kyl eller bara en färdig pajdeg
Även om jag vart i Thailand och Hemsedal. Och glad påsk of course. Kanske baka en tårta eller två. Den här tårtan bakade jag i alla fall till jobbets påskfika i går ochden blev verkligen tok-god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.