På lördagen var goda vännerna Iseteg här på grillmiddag och idag vart vi bortbjudna på lunch hos fina kusin C och hennes familj och där blev det också grillat
Efter frukosten idag, som bestod av tonfiskröra med kokt ägg och ostsmörgås,. Recept på tonfiskröra1 burk tonfisk i vatten1 dl gräddfil2 msk majonnäs 1 schalottenlök 1 stjälk blekselleriSalt och svartpeppar
Nu är det långhelg och bara vädret tillåter så är det ju verkligen dags att grilla. Vad man än väljer att grilla så är ändå den stora eviga frågan, Vad ska vi ha till
Sätt ugnen på 225 grader. Skär kyckling, paprika, purjolök och tomater i bitar. Lägg i allt förutom kycklingen i en ugnsfastform och stek i ugnen ca 10 min
Glacerad vildsvinsfilé. Ugnspotatis med "crunchy" salvia. Suveränt kött. Vildsvinsfilén blev magiskt god. Först la jag filéerna i en marinad som jag hastade ihop (chilimarinad, soja och en stark sås lämpad för kycklingvingar)
I fredags åt vi grillad lax med grillade citroner, skagensås och givetvis färsk potatis. Har ni inte grillat citroner, gör det, de blir fantastiskt söta och goda
Blanda ner creme fraiche – chili och paprikasmak. Ät & njut. Färska champinjoner med pressad vitlök, en skvätt olivolja, salt & peppar I ett foliepaket
Sätt in vitlöksklyftorna med skalet kvar i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter, tills de blir mjuka. Skala vitlöksklyftorna och lägg dem i en skål eller kanna, tillsätt ricotta, basilika och citronskal
Gäsp. Idag är jag trött även om vi faktiskt för första gången på länge fick sova hela natten utan att en viss liten kille skulle komma upp och lägga sig bredvid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.