Jämfört med exempelvis potatis innehåller jordärtskockan ändå måttligt med kolhydrater. Men faktum är att huvudrollen i Najnis middag den här gången spelas av ingen mindre än den försummade knölen jordärtskockan
Känn med sticka att dom är färdiga. 500 gr jordärtskocka. Börja med att skala jordärtskockorna, koka dem i lättsaltat vatten, tills de är mjuka, ca 20 minuter. 500 gr jordärtskocka
Servera medlöjrom, créme fraiche, rödlök, citron och dill. Häng av löjromen i en finmaskig sil. Forma den rivna potatisen till tunna ”plättar” i pannan och stek gyllene med frasiga kanter
Ta ut ur ugnen och toppa med dragon. Avsluta med salt och peppar. 1600 g jordärtskockor, skrubbade 3 dl grädde 100 g skalad mandel 1 kruka dragon, plockade blad salt och peppar matoljaDela jordärtkockorna och lägg med snittsidan upp i en ugnsfast form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.