Gillar du saffran är det aldrig fel tid för saffranskakor. Efter ett besök i Stockholm i höstas var jag bara tvungen att baka dessa supergoda små saffranskakor som Annika på SMASKENS
Skölj och strimla purjolöken fint. Blanda 2 msk kapris med hälften av gräddfilen och crème fraichen, dill och ansjovisfiléerna och mixa till en slät sås
1. Sätt på pastavatten och följ instruktionerna. 2. Hacka lök, vitlök, timjan och champinjoner. 3. Fräs löken i stekpannan innan du steker champinjonerna i samma panna
Stek kycklingen i ugn om den inte är färdiggrillad och stek champinjonerna i lite smör/olja i panna. Blanda grädden och kryddan (efter smak) och häll sedan grädden + champinjonerna över den nästan färdiga kycklingen och ställ sedan in i ugnen i 200 grader ca 10 minuter
Plankor lånade jag av mamma och pappa. Plankfilé skulle jag vilja kalla det här. Jag blev sugen på att använda planka när jag läste senaste numret av Allt om Mat där de har med retrorätter som plankstek, räkcocktail och marängsviss
Tacokryddad kyckling med grönsaker. Den här veckan har inte varit någon höjdare. Jag var hemma sjuk i början av veckan men trodde att jag var bra i onsdags så jag gick till jobbet men fick gå hem tidigare eftersom jag var helt slut
(Bild lånad från tidningen Hembakat). Fudge Brownies. 0kommentarer. Dessa gjorde jag häromdan. Jätte goda. Glömde dock flingsaltet som topping vilket nog hade gjort dem ännu smarrigare
Pulled pork. Vi äter ofta pulled pork och nuförtiden lagar jag den i min Crock Pot. Marianden varierar från gång till gång, lite beroende på vad jag är sugen på
Korv med bröd. Fredag igen, tiden bara rusar fram och det känns som att det bara är måndagar och fredagar, eller som jag hörde någon säga att det är bara jul och midsommar nuförtiden
Mintchokladfudge. Jag gjorde lite mer fudge, den här gången enligt receptet på chokladfudge men istället för vanlig mörk choklad i fudgesmeten så smälte jag ner mintchoklad
Jag lade till linser i min stroganoff för att få upp proteininnehållet, ändrade lite i mängderna och serverade med matvete istället för ris, men i övrigt lånade jag receptet rakt av ifrån Linnéa
Baconlindad sparris. Igår år vi stekt lax med hollandaisesås och baconlindad sparris. Jag tycker om sparris med jag har aldrig lindad bacon runt tidigare
Bilden är lånad, då min egna verkar ha försvunnit från kameran. I fredags åt vi en sååå god fiskrätt. Det var enkla tillbehör som blev fantastiskt goda tillsammans
Mört kycklinglår. Jag gillar verkligen min Crock Pot och har lagat massor med mat i den. Än så länge har jag bara använt den på lediga dagar när jag varit hemma större delen av tiden men någon gång ska jag våga testa att sätta igång den innan jag åker till jobbet
Baconlindad halloumi. Här är en av tapasrätterna vi åt i lördags, nämligen baconlindad halloumi. Jättegoda och perfekt att ha när man vill servera smårätter och plock
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.