Oxfilépasta (bild lånad av paula.se)
agnessundberg-1
agnessundberg-1

Oxfilépasta (bild lånad av paula.se)

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ett paket pasta av valfri sort, jag använde gnocchi
  • 1 gul lök
  • Två klyftor vitlök
  • Ett halvt ”paket” timjan
  • Ett paket champinjoner
  • 5 dl grädde
  • En halv dl oxfond (eller så mkt man tycker själv)
  • Oxfilé
  • Salt
  • Peppar
  • Tryffelolja att ringla över pastan
  • Parmesan att lägga över pastan

Beskrivning

    1. Sätt på pastavatten och följ instruktionerna
    2. Hacka lök, vitlök, timjan och champinjoner
    3. Fräs löken i stekpannan innan du steker champinjonerna i samma panna.
    4. När de fått fin färg, häll på grädden, fonden och timjan
    5. Låt puttra i ca 10 minuter
    6. Stek köttet i egen panna med salt och peppar
    7. När pastan är klar, blanda ihop den med köttet och såsen
    8. Avsluta med att lägga allt i en annan form och toppa med parmesan och tryffelolja i önskad mängd

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.