Ett paket pasta av valfri sort, jag använde gnocchi
1 gul
lök
Två klyftor vitlök
Ett halvt ”paket” timjan
Ett paket champinjoner
5 dl
grädde
En halv dl oxfond (eller så mkt man tycker själv)
Oxfilé
Salt
Peppar
Tryffelolja att ringla över pastan
Parmesan att lägga över pastan
Beskrivning
1. Sätt på pastavatten och följ instruktionerna
2. Hacka lök, vitlök, timjan och champinjoner
3. Fräs löken i stekpannan innan du steker champinjonerna i samma panna.
4. När de fått fin färg, häll på grädden, fonden och timjan
5. Låt puttra i ca 10 minuter
6. Stek köttet i egen panna med salt och peppar
7. När pastan är klar, blanda ihop den med köttet och såsen
8. Avsluta med att lägga allt i en annan form och toppa med parmesan och tryffelolja i önskad mängd
Seitan är en vegansk köttersättning som tillverkas av glutenmjöl (rent veteprotein). Du gör en deg av seitanmjöl, vätska och någon valfri smaksättning som du sen ugnssteker eller kokar för att den ska få en fast konsistens
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten. Häll bort vattnet. Koka samman alla ingredienserna, sakta under en timme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.