Jag har länge varit nyfiken på att göra Glace au four, som är franska och betyder just, glass i ugn. ) Lätt som tusan och festligare får man ju som sagt leta efter
Rulla dem lite lätt mellan handflatorna så att de blir runda i formen. Häll över en del av den vita chokladen till en liten skål och droppa i lite röd karamellfärg så att chokladen blir rosa
Det hör ju tillpåskenatt käka lamm, undrar just varför, kanske någon av er som vet. Sist vi bjöd familjen Persson på middag så stod lammstek i lergryta på menyn och det blev väldigt uppskattat
De hade den med i början av Bokrean för att sen höja till normalpris efter en vecka. Bilden på kokosmajonnäsen kommer från min kokbok Grillmat LCHF, kanske kan vara fin att ge bort som påskpresent
Observera att beroende på ugn och storlek på tomatbitarna kan tiden variera – har de inte torkat tillräckligt är det bara att köra dem längre, ser ut att vara klara innan avbryter man bara tidigare
Hugg ett jack i klorna, så blir det lättareatt ta av skalen sen. Till sist tog jag mod till mig och snabbt som tusan stoppa ner Humle i det kokande vattnet och på med locket
Det viktigaste är att använda en god sill. Tillpåsk måste man äta sill. Rör till sist ner äggulan. Senapssill 4 urvattande sillfiléer (jag köper en hink och vattnar ur den i 8 timmar, sköljer sedan av dem) 1 rödlök 1 knippa dill Till lagen. 1 dl ättikssprit 1 1/2 dl vatten 2 dl socker 10 krossade kryddpepparkorn 1 tsk gula senapskorn Till senapssåsen. 4 msk svensk senap 1 msk socker 2 msk röd vinäger 1 krm vitpeppar 1/2 tsk salt 1 dl rumsvarm olja 1 äggula Koka upp ingredienserna till lagen och låt kallna. 1 1/2 dl vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.