Sen kände jag suget för en kycklingkurry sås till det. Sen titta burken medjordnötssmör fram och jag fick en snille blixt att göra en kurryoch jordnötts sås, vilket till min förvåning blev otroligt god
Häll över äggstanningen och toppa med lite riven ost. Kyckling. Ett äggEn msk olivoljaEn dl kokosmjöl1 1/2 dl mandelmjöl1 dl solrosfrön1halv msk fiberhuskSaltMixa mjöl, fröer och fiberhusk, blanda ihop med ägg, olja och salt. Tryck ut i en pajform storlek mindre ( inte den största) och förgrädda i 200 grader längst ner i ugnen i 15 min. 2st stekta och hackade kycklingfiléerEtt broccoli huvud hackatEn finger purjolök hackat70 gram ädelost 3 ägg2dl mjölkSalt och pepparRiven ostTa ur formen ur ugnen och varva kyckling, broccoli och purjolök, smula över ädelosten
Smaka av med salt och vitpeppar. Strimla kycklingfiléenoch lägg i ugnsform. Salta och peppra. Häll över ostskivorna och avsluta med riven parmesan och pudra lite paprika ovanpå
*Skär kycklingen i mindre bitar. Jag är verkligen inte gjord eller rättare sagt mina fötter gillar inte va ute och springa, känner mig klumpig, rumpan och brösten dallrar plus alla dessa sneda trottoarer med gropar överallt gör så jag bara får ont i knäna och fötterna
850 g färsk kyckling, strimlad lårfilé, ca 969 kcal0,5 tsk malen spiskummin, malen svartpeppar1 msk sambal oelek2 msk jordnötssmör utan salt, socker, 50 g ca 300 kcal2-3 finhackade vitlöksklyftor200 gram röd paprika i små bitar, strimlor, ca 54 kcal0,5 tsk soja0,5 dl vatten1 tsk rapsolja att steka i= ca 1360 kcal, delat på 4 portioner= 340 kcal per portionGör så här. Stek kycklingen i en tesked olja och krydda med 0,5 tsk malen spiskummin, malen svartpeppar, tills kycklingen fått färg, då tillsätter du resten av ingredienserna och steker runt. 850 g färsk kyckling, strimlad lårfilé, ca 969 kcal
Tog iallafall fram och tinade lite kycklingfileer så till killarna skärde jag kycklingen i mindre bitar stekte upp och slängde i champijoner lite salt, peppar, grillkrydda ochkycklingfondoch grädde ch så fick dom pasta till det
Visste inte riktigt vad jag skulle göra men linserna ochkyckling hoppade upp och slog mig och när jag började så tittade kurryn fram, så jag kunde inte motstå frestelsen att leka ihop en kurry gryta som både är varm, god och otroligt näringsrik
Ugnsstekt kycklingmed briegratinerad tomatLägg kycklingklubborna i en smord ugnsform. Proppa tomaten full med bitar av brieost, tunt skuren vitlök, salt och olivolja
Den här varianten kan jag verkligen rekommendera och den som önskar mer protein lägger så klart till lite mer kyckling, men vi hade lite över i kylen och tog av det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.