Fredagsmys, torsdagsgotte, comfortfood eller bara lite feelgood, det finns kvällar då det känns som man vill vara lite extra dekadent och bara "unna sig"
Ni förstår inte vilket kaos det var när jag skulle baka det här tunnbrödet. Mitt i allt ”imorgon flyger vi till Nice”-kaoset fick jag för mig att ”vore det inte gott med lite tunnbröd” såhär på kvällskvisten
Idag är det långfredag och traditionellt ska det bjudas på fisk den här dagen. Jag hoppas att du hittat något frestande bland mina tidigare fiskrecept - tomatströmming, torskrygg med pestotäcke, gravad lax, ugnsbakad lax med Bostontäcke, örtpanerad havskatt - för idag tänkte jag i stället bjuda på något helt annat
Jag har lite dille på vattenmelon den här sommaren, jag vet inte hur många jag ätit faktiskt. Igår tänkte jag att jag skulle göra något roligare än att bara skiva upp den och äta som kvällsmys
Julen är så otroligt mysig tycker jag. Längtan är alltid stor. Få ha tända ljus, klä granen, slå in julklappar, julhandla, lussekatter, kvällsmys, umgås med nära och kära, varma drycker och god mat
Kvällsmys i gotteboden. Hemmagjorda marshmallows som var en av sakerna i senaste bakboxen. Det är den norska bakgurun Manuela Kjeilen, som numera bor i Stockholm, som gör denna box och de kommande två
De här grissiniliknande brödstängerna gjorde jag i förrgår till årets premiär av nässelsoppa. De blev supergoda och smakrika med en tydlig smak av parmesan och en hint av ramslök
Jag har sååå länge känt att jag måste uppdatera min banner med lite nya bilder. Jag är dock halvnöjd med den nya och därför kommer det dyka upp ännu en ny look framöver
Igår blev det lyxmiddag för hela slanten- med början redan från morgonmålet. På morgonen åt vi raberberkräm ute på balkongen, en kräm som jag lagade till "kvällsmys" kvällen före
Källa. SockerfrittPortioner. 12 stIngredienser. 1 äggvita, hårt vispad2 dl riven parmesanGör så här. 1 ägg vita vispas hårtBlanda med ca 2 dl riven parmesanKlicka ut på bakplåtspapper, in i 200 grader varm ugn några minuter tills de börjar få ljusbrun färg, ta ut och låt bakpappret med puffarna glida ner på diskbänken där de får svalna en stund, servera sedan som snacks, drinktilltugg, kvällsmys eller stoppa i en påse som färdkost på resa
Vecka 4, 2014. Asiatisk fiskgryta med linser och kokosmjölk. Denna vecka använder vi upp rester från ingefäran som användes i woken förra veckan i en supergod och nyttig asiatisk fiskgryta med linser och kokosmjölk (som vi ofta använder eftersom det innehåller väldigt bra fett och är mättande och gott)
Idag var vi till BVC på rutinbesök, han växer bra och kurvan ser bra ut. 7. 5 kg och 69 lång. Han fick även sin mässlingspruta i förtid som de rekomenderade pga utlandsresan, hoppas vi slipper reaktion på den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.