Ris a lamalta behöver inte serveras i djupa tallrikar, det räcker gott & väl med lite mindre mått. Den här varianten är len och krämig, med massa smak av vanilj och självklartmed konserverade mandariner till
Lika stor tradition som själva lutfisken är efterrätten - mormor servera alltid Ris a laMalta till efterätt, och den ska enligt henne serveras tillsammans medinlagda persikor, för det är hon uppväxt med
Blanda den med gröten, florsockret och vaniljsockret. Gjorde nyligen RisàlaMalta för första gången. Har aldrig riktigt trott att det är nåt jag skulle gilla… men oj vad gott det var
Vispa Milda vispen och blanda den med gröten. Smaksätt med strösocker och vaniljsocker. Skala och skär apelsiner och grapen i hinnfria klyftor eller bitar
Servera risàlamaltanmed saftsås. Jag har inte bestämt mig ännu men det kanske blir mozarellabiffar (tack till Niklas Blohm för tipset) med nåt gott till
Men suget efter denna klassiska juldessert blev alldeles för stort så det var bara att ställa sig med stora kastrullen och börja koka ris Och underbart gott blev det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.