Ostensdag infaller fredagen den 27 Maj, det är väl värt att firas med en liten paj. Fick hem en ostprovarlåda från Falbygdens/Ridderheims där det fanns massa smaskiga ostar att testa
Och så var det fredag igen. Veckorna går så fort. Nu har det börjat rulla på på jobbet och det är verkligen roligt, Jag stortrivs och tycker att det är kul att gå till jobbet, precis som det ska vara
Gör så här. 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Smält och bryn smöret i en liten kastrull. Låt det skumma och bli riktigt mörkt för att smöret ska få en nötig smak
Löjrom från Kalix med potatisplättar250 g potatis1 dl mjölk2 st ägg3 st äggvitor2 msk vetemjöl1 msk crème fraiche75 g skirat smörMatjesill med kumminkryddad spetskål4 st filéer Norröna matjessill2 skivor kavring1 huvud spetskål1 tsk kummin1 msk äppelcidervinäger1 äggula1 msk Västervikssenap2 dl kallpressad rapsolja1 litet knippe dill1 bit pepparrotsalt Koka potatisen i saltat vatten, häll av vattnetoch ånga av ordentligt
En sväng tvärs över landet här nere i Skåne är snabbt avklarat. En styck hyrbil och vips så befann jag mig tillsammans med en kompis på Österlen, bräddfullt av gourmérestauranger och gårdshandlar som säljer sina råvaror i princip rakt ur jorden, ofta ekologiskt producerade
Med inspiration söderifrån, min mammas underbara salvia, österlenska äpplen, kumminkryddad sprit och mina hemtrakters ostar så har jag skapat en enkel och smakrik söndagsmiddag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.