GRILLAD TORSK med salviablad, kokta rödbetor och färskpotatis samt roquefortsmörPå vår terass har vi en kryddrabatt som min man har murat in precis bredvid grillen, det är väldigt härligt på sommaren
Den här gången åt jag det med en sparrissallad, färsk gräslök från kryddträdgården och ägg. Bearnaise, hollandaise och majonnäs i all ära, men den här såsen är perfekt till vårens alla primörer, kött och fisk
Fortsätter på salvia-temat då, eftersom jag tycker att det är gott och det finns mycket av det i kryddträdgården så letar jag bra recept med salvia i , här hittade jag ett som var en väldigt bra vardagsrätt
Svampen plockades i skogen samma förmiddag och persiljan hämtades utanför dörren i kryddträdgården. Igår åt vi en så god trattkantarellsoppa till lunch
Jag använde mig av örter från mina lilla kryddträdgård men funkar så klart med frysta också. Så här på sommaren så tycker jag att det är riktigt gott med olika kalla såser som tillbehör till maten
Men ser man positivt på det hela så är det bra för min lilla kryddträdgård och jordgubbarna. Nej, nu börjar jag nästan bli lite trött på det här vädret
I min kryddträdgård växer, som många av er redan vet, en libbsticka. Den står där stor och ståtlig - kräver så lite av sol och näring men ger så mycket åter
Lite färsk oregano från kryddträdgården åt vi till. Världens godaste lasagne blir det, om ni frågar mig, när man blandar lite av varje som man har därhemma olika sorters ostar och grönsaker
Pasta med pesto, avokado och tomaterNu när örtkryddorna börjar komma upp i kryddträdgården eller känns fräscha igen i affären kan det vara härligt att rivstarta färska örtkrydde-säsongen med rosmarinkryddat lamm och tabbouleh med olika slags örtkryddor
Odla dina egna kryddor antingen i en enstaka kruka eller i en hel kryddträdgård. Bor du i lägenhet och inte har så mycket plats att odla på kan en kruka, antingen i köket eller på balkongen, räcka för att berika ditt liv
Tomaterna mognar nu i växthuset, en efter en och i kryddträdgården växer persiljan som gräs. Förra veckan, var vår sista semestervecka och hög tid att skörda från våra pallkragar
Det blir alltid bra när matinspirationen börjar i kryddträdgården. När man börjar med lågkolhydratskost kan man känna att maten är lite för bra för att vara sann
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.