Blanda alla torra ingridienser och rör ihop med äggsmet och olja. 3 dl grovriven zuccini3 ägg2 dl strösocker2 dl vetemjöl1 msk hela kardemummafrön1 msk kanel3 tsk bakpulver1 dl valnötter, grovt hackade2 dl rapsolja+ströbrödflorsockerVispa ägg och socker pösigt. Smöra / ströbröda en form med ca 25 cm diameter och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter på 175 grader
De här biffarna jag gjorde idag var bara så smarrigaoch goda med sin sås. KRYDDIGA KÖTTFÄRSBIFFAR I EXOTISK SÅS lchf4 port600 g blandfärs1 ägg1 dl vispgrädde2 msk pofiber1/2 tsk salt1 msk sweet chilisås1 msk kinesisk soja1/2 msk kalvfond1. Häll såsen över de brynta biffarna i stekpannan och låt småputtra tills biffarna är klara, ca 10 minuterServera med valfria tillbehör och njut
Den här morotslimpan är en jättegod och lättbakat limpa som jag gärna bakar fler gånger. Degen bakas ut direkt och läggs i smorda formar för att sedan stå i kylen och jäsa över natten
Blanda mjölet med lite kallt vatten och rör ner i såsen. Smaka av med salt och peppar. Servera kycklingen med ugnsstekt klyftpotatis, sallad, tomat, gurka och majschips
Lägg dem på smorda plåtar, alt plåtar med bakplåtspapper. Nu testade vi Rosendals kryddiga pepparkakor och testbakarna låter hälsa att degen smakar ljuvligt
Julmaten är uppäten och vi har fått nog, idag blir det en klassiker i Crock-Pot - nämligen köttfärssås med en massa gott som behövde räddas ur kylskåpet
Grymt goda som tillbehör till maten eller bara att avnjuta dem som de är med en god dippsås. Kryddig ajvarpotatis som kommer att höja smaken på den enklaste rätten
Så idag blev det en billigare hemlagad och kryddig köttfärssoppa med rotgrönsaker. I helgen blev det faktiskt lite krogen för hela slanten med ett besök på Jimmys Steakhouse i Stockholm
Fräs lök, morot och palsternacka i en gryta med olja. Smaka av med salt och peppar. Servera med bröd. 5 msk paprikapulver 1 st vitlöksklyfta 1 msk hackad persilja salt peppar 75 g pasta t ex makaroner Servera med
Smaka av med mango chutney, salt och peppar. Fräs lök, vitlök och chili i en gryta med 1 msk olja. Späd med krossade tomater, vatten och kokosmjölk, och låt sjuda i ca 25 minuter. Dela blomkålen i små buketter och fräs dem i en stekpanna med 1 msk olja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.