Roys pepparkakor med kristyr
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 140 g ljus sirap (1 dl)
  • 1150 g farinsocker (2 dl)
  • 10,5 tsk malen kryddnejlika
  • 11 tsk malen ingefära
  • 12 tsk kanel
  • 10,5 riven muskot
  • 1100 g grädde (1 dl)
  • 1120 g smör
  • 1450 g vetemjöl (7,5 dl)
  • 17 g bikarbonat (1,5 tsk)
  • 130 g äggvita (1 ägg)
  • 1200-240 g florsocker (ca 4 dl)
  • 1 någon droppe karamellfärg
  • 1 Pepparkaksdeg 140 g ljus sirap (1 dl) 150 g farinsocker (2 dl) 0,5 tsk malen kryddnejlika 1 tsk malen ingefära 2 tsk kanel 0,5 riven muskot 100 g grädde (1 dl) 120 g smör 450 g vetemjöl (7,5 dl) 7 g bikarbonat (1,5 tsk)
  • 1 Kristyr 30 g äggvita (1 ägg) 200-240 g florsocker (ca 4 dl) någon droppe karamellfärgPepparkaksdeg
  • Blanda ihop sirap, farinsocker, kryddor och grädde i en kastrull och värm på tills alla sockerkristaller har smält. Ställ åt sidan. Rör ner smör i kryddblandningen och blanda tills smöret har smält. Sikta mjölet med bikarbonat i en bunke, tillsätt den smälta blandningen och rör tills allt är välblandat, överarbeta inte degen. Låt degen vila ett dygn i kylskåpet. Ta fram degen 1 timme innan utbakning. Sätt ugnen på 190 grader. Kavla ut degen på ett lätt mjölat bord, stick ut önskade form och lägg delarna på en plåt med bakplåtspapper. Samla pepparkakor med samma storlek på samma plåt. Baka pepparkakorna mitt i ugnen ca 8-10 minuter i 190 grader. Passa noga så att de inte bränns. Ta ut och låt svalna. Kristyr
  • Vispa äggvita och florsocker med en elvisp tills du har en fast och fluffig kristyr. Känns den för fast kan man tillsätta lite mer äggvita. Färga kristyren med önskad färg (karamellfärg) fyll spritspåsar och dekorera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.