Ställ in skärbrädan med den uppskurna kolan i kylen ett par timmar före den doppas i chokladen. Idén till det här receptet fick Johanna Westman efter att hon köpt just chokladdoppad lakritskola på Chokladfabriken i Stockholm
Kärt barn har många namn. ). Igår bakade jag denna klassiker kolakakan. Bakade även jättegoda brownies, men det receptet finns redan i kategorin Brownies och kladdkakor
Ljuvliga små pajer som är fyllda medlakritskola och toppade med blåbärsmaräng. Skär smöret till mördegen i tärningar och blanda det med sockret i en bunke
Blanda sedan i bakpulver, vetemjöl och vaniljsocker och arbeta med handen till en deg. Lägg 2 längder på en plåt med bakplåtspapper under och platta till med handflatan
I tisdag när jag var hemma med Ludvig gjorde vi lakritskola. I morse var det först glögg och pepparkaka i personalrummet och senare lussefirande i matsalen, då med skönsång från eleverna
Vispa ner lakritspulvret med en visp i den varma gräddblandningen. Lakritskola gjorde jag precis innan jul och de gick lika snabbt slut,så de var tur att jag gjorde precis innan
Lägg degkorvarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dom något. Tänk på att lägga dom med rymligt avstånd emellan då dom rinner ut nästan 3 gånger sin bredd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.