Kolakarameller. Hemgjorda Karameller. Här kommer årets andra tips på en hemmagjord julklapp. Att göra karameller är inte så svårt om du gör dem på rätt sätt och dem blir supergoda
Smält de mjuka kolakaramellerna med mjölken i micron, rör om lite då och då. Nyp ihop alla ingredienser till kakorna, använd gärna en matberedare, går supersnabbt
Gooott nytt år, önskar jag er alla. Till vår nyårsbuffé gjorde jag bland annat denna lilla bit. en mandelmarängbotten, därpå en kaffetryffel, och slutligen en kolakaramellkräm med hasselnöt, som alldeles lagom seg omslöt kaffetryffeln - både smakmässigt, med sin sötma i kontrast till kaffets beska, men också texturmässigt, till den fastare tryffeln
En blandning mellan fudge och kola. med god smak av choklad men med en eftersmak av lakrits. Ingenting för barnen att pyssla med eftersom kolan skall koka en stund och nå en temperatur av minst 116 grader
Detta recept kan du sedan piffa till genom att tillsätta nötter, mjölkchoklad, vit choklad, mörk choklad, center, japp, lion, twix, rollo, kolakarameller mm
Jag använde mig av hemmagjord med det går väl alldeles utmärkt med köpta kolakarameller också. Jag bara ääälskar kombinationen av banan, toffe/kola & choklad
Dessa planerar jag att innan servering rulla i finkrossade Werthers kolakarameller. Igår när jag gick här hemma och drog runt med dammsugaren och moppen med en hand så var min morot att jag efteråt skulle åka till vårt närmsta centrum och belöna mig med den här ljusslingan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.