Koka upp och låt koka några minuter. I förrgår "uppfann" jag ett recept på rabarberkompott. Min mamma brukar bjuda på en världsgod paj med rabarber och jordgubbar
Täck med vatten och koka upp under lock. Skumma med en slev. Skär revbensspjällen i bitar eller skivor längs med revbenen och lägg i bunken med marinad
Bullar är som godast varma särskilt ihop med kaffe. Bre på smör och ringla på rikligt med Kardemumma. Kardemumma bullar är minst sagt lika goda som vanliga
Blanda kryddorna i en skål med oljan. Tillsätt resterande buljong och koka upp. Mixa allt tillsammans med hälften av buljongen till en slät puré och slå över i en kastrull
Att plocka svamp var däremot ingen syssla som jag växte upp med som barn. Härom dagen kokade jag soppa igen och då på kantareller, champinjoner och ostronskivling, som odlas i utkanten av Halmstad
Att koka skinka är inte svårt alls och kräver bara ett fåtal ingredienser. Vi tänker faktiskt vara så retsamt jobbiga att vi kör på med alla de recept och bilder som vi har från förra årets jul, vi vill ju att dom ska komma till användning istället för att bara ligga kvar i datorn och skräpa
Koka upp och smaka sedan av med salt och peppar. Nu har jag anpassat receptet lite och använder hönsbuljong för att få en fylligare smak – självklart går det bra med en god grönsaksbuljong för dig som vill hålla den helt vegetarisk
Blanda de torra ingredienserna och rör dem i smeten tillsammans med grädden. Rulla ut degen i längder,ca 7cm breda och lägg dem på en plåt,med bakplåtspapper
Nytt år och dags att ta upp vakanser igen och därmed även bloggandet. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper men inte för tätt, de flyter ut en hel del
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.