NyÃ¥rsmaten här blev seitanstek med bearnaisesÃ¥s och glass till efterrätt. I mitt tidigare inlägg lovade jag att dela med mig av receptet pÃ¥ ”vinnarreceptet” frÃ¥n tävlingen, sÃ¥ här kommer nu receptet som jag och Tobias Lund vann med i cookalong-tävlingen pÃ¥ vegomässan
Igår var en kväll uppe i det blå medmed sanna matmänniskor. Mathias tryffelpizza med Creme FraicheJag kom dit med tusen frågor i huvudet till min stora idol
Den ska innehålla rikligt med styv knippdill, inte sådan där smaklös på kruka. Den i smör blonderade purjolöken bidrar med lite subtil sötma och tar potatissalladen till nästa nivå
Med bilderna slår det aldrig fel. En annan sak är det där med att servera varm mat. Två tallrikar ser ok ut, maten är serverad på vardagsporslin som med lätthet går in i diskmaskinen
Temperaturen är förstås olika för olika styckdelar, men med tiden är det inte riktigt lika noga. Jag älskar ju nötkött med hög fetthalt, varför högrev alltid har varit en favorit
Den fina rosa formen kommer från IB Laursens serie Mynte. Så jag passade på att göra en när jag skulle fika hemma hos en kompis =)Jag hade gjort egen Lemoncurd dagen innan så jag fick använda min alldeles egna Lemoncurd till pajen och marängen är spetsad med lite hallon för att den skulle bli rosa och fin ♥ ♥ ♥
I mitt skafferi råder en pedantiska ordning, prydligt uppradade i en specifik ordning står än den ena burken än den andra fylld med innehåll som skulle kunna göra den bäste vegan grön av avund
Couscous, tilberedes som beskrevet på pakkenTomat, hakket (blir ekstra godt om man tar bryet med å fjerne kjernen)Rød løk, hakketPaprika, delt i to og grillet i ovnen, hakketAgurk, i biterBladpersille, hakketFersk mynte, hakketSaft av sitronOlivenoljeMaldonsalt og nykvernet sort pepperAlt blandes og serveres
Låt morotsbitar, chili och ingefära få fräsa med i någon minut. Att laga mat är lite som terapi för mig, jag går liksom igenom vad som nyligen hänt i huvudet och tänker över saker medan jag håller på med händerna
KyllingkraftKyllingfileterRisnudlerBønnespirerVårløkLimeChiliFiskesausUrteblanding av koriander, thai basilikum (kan droppes), mynte og sitronmelisseEventuelt gressløkSlik gjør du
Den här gången var vi åtta stycken som hjälptes åt med matlagning och champagnedrickande. Det är nog mer det att bänkytan inte har hängt med i utvecklingen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.