Ugnsbakad torsk i folie med körsbärstomater 2 port Olivolja 300g Torskfille Salt och nymald peppar 10 Körsbärstomater ½ Citron Smör 1 knippe dill Potatis Skala potaisen och täck med vatten i en gryta
I dag bjuder jag på vita kärleksmums, eller snoddaskaka med vit choklad som man också kan kalla dem. För att enkelt få den vita chokladen riktigt finhackad – nästan mald – är ett smart tips att köra den i en mixer
Men det var goda vita kroppkakor som jag serverade min kära svärmor med lingon och smör. Ca 1,5 kilo kokt pota tis (föredrar asterix) 5 dl vetemjöl 3 ägg 500 gram rimmat sidfläsk 2 gula lökar 15 kryddpepparkorn (grovmalen) 1Â tsk salt GÖR SÅHÄR. Lägg i kokande vatten, låt sjuda ca 10-15 min. Lägger på en ugnsplåt och stek i ugn ca 15-20 min på 175 grader. 15 kryddpepparkorn. ca 15-20 min p
Jag ville ha dem vita och vintriga med en smak av mint och jag måste bara säga att de blev så goda med den krämiga fyllningen av vit choklad, philadelphiaost och krossade polkagrisar, mums
4-5 dl vita bönor (som ensamrätt 5-7 dl). Lägg bönorna i blöt över natten (12 timmar). Häll av blötläggningsvattnet och koka bönorna i så mycket vatten så det täcker med salt och kryddbukett ca 45 min
400 g kokta stora vita bönor (se här) eller 2 tetror eller 2 normalstora burkar konserverade stora vita bönor. 4 - 8 portioner 400 g kokta stora vita bönor (se här) eller 2 tetror eller 2 normalstora burkar konserverade stora vita bönor
Baka dem i cirka 15 minuter i 200 grader. Ändrade planer. Daniel ska vara hemma med Alfred idag också. Det passar bäst eftersom jag har sambedömning på nationella uppsatser, matlagningsprov och föräldramöte på schemat idag
Nu är det tisdag, och de kommande veckorna kommer det vara Vegetariska tisdagar på Bakbokmat. Först ut är en härligt krämig soppa med zucchini, potatis och lök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.