GA_googleAddAttr("Tag", "kims-nyhetsstund"). 77 människor dödades och över 90 skadades under massakern på Utöya i Norge den 22 juli 2011. Den första animen sändes mellan 1992 och 1997. Och det blev 200 episoder allt som allt. 26 nya episoder ska det bli. getTime()+250. GA_googleAddAttr("BlogId", "28109917"). GA_googleAddAttr("theme_border", "2c3e50"). GA_googleAddAttr("theme_text", "2c3e50"). GA_googleAddAttr("theme_link", "2c3e50"). GA_googleAddAttr("theme_url", "2c3e50"). Relaterade 77 människor dödades och över 90 skadades under massakern på Utöya i Norge den 22 juli 2011
2014-08-19 kl 11. 2014-08-19 kl 11. 2. 00 och träna mellan 20. 00-21. 30, efter träning dricker jag en proteinshake (24 gram protein, 75 kg) räcker det. Vill inte äta en stor tung portion med mat till när jag ändå ska sova 22. ”ätardagar” går det att äta fritt 24h eller är det ett mål om dagen. 2014-08-19 kl 12. 2014-08-19 kl 12. 2014-08-19 kl 13. 2014-08-19 kl 13. 2014-08-19 kl 13. 2014-08-19 kl 13. 2014-08-19 kl 14. 47 2014-08-19 kl 11. 2014-08-19 kl 11. 2. 00 och träna mellan 20. 00-21. 30, efter träning dricker jag en proteinshake (24 gram protein, 75 kg) räcker det. Vill inte äta en stor tung portion med mat till när jag ändå ska sova 22. 24h eller är det ett mål om dagen. 2014-08-19 kl 12. 2014-08-19 kl 12. 2014-08-19 kl 13. 2014-08-19 kl 13. 2014-08-19 kl 13. 2014-08-19 kl 13. 2014-08-19 kl 14
Idag var det slaktdag och han kom hem med ca 20 kg kött som vi har paketerat och fryst in. Ca 20 kg älgkött färdigpaketerat för frysen. Luften är varm, 15-20 grader, men man kan ju inte njuta av den. Ca 20 kg älgkött
Gjorde en ny omgång päronmarmelad i förra veckan, som jag skulle ha till en av tårtorna som jag bestämt att göra till Syrrans 18-årskalas som jag var hemma i Tidaholm och firade i helgen som var. 5 Ekologiska medelstora päronknappt 1/2 dl vatten11/2 dl Råsocker1/2 VaniljstångSkala och kärna ur päronen och dela i mindre bitar. 1/2 dl vatten. 11/2 dl Rå. 1/2 Vaniljstång
2 cl lime sour mix*. * 21/2 dl färskpressad lime, 2 dl sockerlag, 1 äggvita, 2 dl kallt vatten skakas om i en flaska. Salladen serverades i stora musselskal som jag hittade på loppis (20 för en tjuga). 2 avokados. 1/2 dl tamarindpasta. 1/2 tsk salt. 1/2 dl vatten. 1/2 gul lök. 2 tsk sambal oelek. 1/2 dl färsk koriander. 1/2 citron, saftengryta. 1/2 gul lök. 2 sötpotatisar. 2 dl kokosmjölk. 1 1/2 dl kokosflingor. Tryck ut degen i en 24 cm form (eller som jag gjorde i portionsformar) och ställ in i kylen i minst en kvart. 2 cl lime sour mix*. 21/2 dl färskpressad lime, 2 dl sockerlag, 1 äggvita, 2 dl kallt vatten skakas om i en flaska. 2 avokados. 1/2 dl tamarindpasta. 1/2 tsk salt. 1/2 dl vatten. 1/2 gul lök. 2 tsk sambal oelek. 1/2 dl färsk koriander. 1/2 citron, saftengryta. 2 sötpotatisar chiliflingor. 2 dl kokosmjölk. 1 1/2 dl kokosflingor
Har ni väl undrat nu sedan juli 2012. 125 g mozzarella i tärningar. 125 g riven edamerost. 2 dl mjölk. 2 ägg. 1/2 litet vitkålshuvud. 1/2 dl rapsolja. 2 msk vallmofrö. Ställ in i ugn på 200 grader och låt stå ungefär 15-20 minuter, tills kålen. 12 bitar (om du har tur) botten. 250 g double chocolate chip cookies. 2 dl crème fraiche. 200 g mörk choklad (70%). 2 ägg. Klä botten av en form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. 125 g mozzarella i tärningar. 125 g riven edamerost. 2 dl mjölk. 2 ägg 1 äggula salt och peppar
Så vi bestämde oss för att köra en omgång till, en höstutgåva. 24 st små. 1/2 tsk salt. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda i nedre delen av ugnen knappt 20 minuter. 2 schalottenlökar. 2 dl risottoris. 21/2 dl torrt vitt vin. 2 buljongtärningar. 2 dl riven västerbottenost. 1 1/2 dl riven västerbottenostGör så här. Riset ska vara mjukt med ändå med lite tuggmostånd, det tar ungefär 20 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 12 st. Klä 12 muffinsformar med mördegen, klicka i äpplemos i varje form. 24 st små. 1/2 tsk salt. 1 stor rödbeta, ca 150 gram 2 schalottenlökar. 2 dl risottoris. 21/2 dl torrt vitt vin. 2 buljongtärningar. 2 dl riven västerbottenost. 12 st
5 msk färskpressad citronsaft2 msk olivoljasalt och pepparParmesankex75 gram parmesanost0. Grädda på 200 grader tills kexen är gyllene. Rosta sparrisen med olivolja och kryddor på 200 grader i ca 10 min. 5 paket mozarella1/2 burk röd pesto500 gram mjölig potatis1 paket frysta italienska örter1/2 dl soltorkade tomater3 ägg2. Grädda i 200 grader i 60 minuter. Låt dem stå i ugnen på 200 grader tills de mjuknat och fått färg. Låt stå i ugnen på 200 grader tills quornfiléerna och mozarellan börjat få lite färg, det vill säga ca 20 min. 5 dl vatten1 msk honung4 äggulor2 dl grädde50 gram krossad turkisk peppar16-20 minimarshmallowsGör så här Koka upp vattnet tillsammans med socker och honung. 2 msk olivolja. 200 grader. 2. 2 dl grädde. 16-20 minimarshmallows
Fräs detta i lite olja i omgångar. 4 kycklingfiléer 1 gul lök 1 röd lök 1 vitlöksklyfta 1 paprika 2 morötter lite haricot verts 1 - 2 msk röd curry pasta 1 msk tomatpuré 1 brk kokosmjölk 2 msk kycklingfond 1 msk honung salt och peppar ev en skvätt grädde maizena skal och saft från en halv lime. 2 morötter l. 1 - 2 msk röd curry pasta. 2 msk kycklingfond
Jag stekte kycklingen i omgångar. 2 dl maizenamjöl. 2 ½ dl äppelcidervinäger. 2 msk soja. 2 tsk vitlökssalt. 2. Stoppa in kycklingen i ugnen i ca 30 minuter, men vänd kycklingen 2-3 gånger under tiden så att inte såsen bränns. 2 dl maizenamjöl. 2 ½ dl äppelcidervinäger. 2 msk soja. 2 tsk vitlökssalt. 2. 2-3 g
Några smörklickar på potatiskakan innan andra omgången i ugnen. 2 dl riven västerbottenost. Höj värmen till 200 grader och ställ in i ugnen igen i ca 15 minuter tills ytan har fått lite färg. 2 msk tomatpuré. 2 tsk soja. 2 dl crème fraiche. Småkoka köttet i ungefär 20 minuter. 2 dl riven västerbottenost. 200 grader och ställ in i ugnen igen i ca. 2 msk tomatpuré. 2 tsk soja. 2 dl crème fraiche
Mixa basilikablad och pinjenötter, häll i olivoljan i omgångar och rör det slätt. Krämig pastasallad med kyckling och fetaost6 port500 g pasta penne2 dl crème fraiche3 dl gräddfil1 grillad kyckling (ca 500 g urbenat kött)3 paket bacon, à 140 g1 liten purjolök2 röda paprikor200 g fetaost3/4 tsk salt2 krm svartpeppar, nymaldPesto1 kruka basilika50 g pinjenötter1 dl olivolja100 g parmesanost, finriven3 vitlöksklyftor1,5 krm saltServeringSolrosskottBasilikaParmesanostKoka pastan, spola i kallt vatten och låt rinna av. Skär baconet i 2 cm breda bitar och kanperstek det i omgångar i en torr stekpanna, låt baconet rinna av på hushållspapper
Bryn köttet på stark värme i omgångar i rymlig panna med lite av fettet. Delvis kan det bero på att jag bangade på den starka paprikan och tog kanske 1-2 tsk av den och resten vanligt paprikapulver. 2-3 msk smör eller margarin. 2-3 gula lökar (ca 400 g). 1-2 msk paprikapulver, gärna starkt. 1-2 vitlöksklyftor. 2 msk tomatpuré. 2 paprikor eller 200 g grillad paprika. 1-2 vitlöksklyftor
Pudra ett par omgångar med strösocker för extra fin färg och smak. 1 stor gul lök eller två mindre (eller 2-3 finhackade vitlöksklyftor). Ca 200 g grovriven parmesan. 1/2 kruka färsk basilika, strimlade blad. Ställ in i ugnen på 200 grader i ungefär 25 minuter tills ytan fått fin färg och kycklingen är klar. 2-3 finhackade vitlöksklyftor. Ca 200 g grovriven parmesan. 1/2 kruka färsk basilika. 200 grader. 25 minuter till
(2-3omgångar) annars vätskar det för mycket ock köttet blir kokt istället. Vill du ha en kryddstarkare rätt kan du tillsätta 1-2 tsk sambal oelek eller efter smak. 1 bit purjolök (2-3 dm). Ev 1-2 tsk sambal oelek
Efter en viss korrigering av receptet, för att fungera med svenska måttangivelser, och några omgångar med provbakning så blev det provsmakning hos mig och tummen upp från fina Malin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.