GA_googleAddAttr("Tag", "kims-nyhetsstund"). 77 människor dödades och över 90 skadades under massakern på Utöya i Norge den 22 juli 2011. Den första animen sändes mellan 1992 och 1997. 1959 Den svenske boxaren Ingemar Johansson blev världsmästare efter att ha besegrat Floyd Pattersson i Madison Square Garden i New York. 1977 Elvis Presley gör sin sista konsert någonsin. 1945 Förenta Nationerna (FN) bildades. GA_googleAddAttr("AdOpt", "1"). GA_googleAddAttr("BlogId", "28109917"). 1em. random()}},100). Relaterade 77 människor dödades och över 90 skadades under massakern på Utöya i Norge den 22 juli 2011. 1959 Den svenske boxaren Ingemar Johansson blev världsmästare efter att ha besegrat Floyd Pattersson i Madison Square Garden i New York. 1977 Elvis Presley gör sin sista konsert någonsin. 1945 Förenta Nationerna (FN) bildades
Luften är varm, 15-20 grader, men man kan ju inte njuta av den. Efter måndagens 4 fullträffar på några timmar tog jaktlyckan slut (tillfälligt) för Leifs jaktlag
Gjorde en ny omgång päronmarmelad i förra veckan, som jag skulle ha till en av tårtorna som jag bestämt att göra till Syrrans 18-årskalas som jag var hemma i Tidaholm och firade i helgen som var. 5 Ekologiska medelstora päronknappt 1/2 dl vatten11/2 dl Råsocker1/2 VaniljstångSkala och kärna ur päronen och dela i mindre bitar. 1/2 dl vatten. 11/2 dl Rå. 1/2 Vaniljstång
Har ni väl undrat nu sedan juli 2012. 1,5 kg mjölig potatis. 125 g mozzarella i tärningar. 125 g riven edamerost. 1 äggula. Grädda i ugnen 175 grader ca 30 minuter, längre om rätten stått i kyl. 1/2 litet vitkålshuvud. 1 apelsin. 1/2 dl rapsolja. Ställ in i ugn på 200 grader och låt stå ungefär 15-20 minuter, tills kålen. 12 bitar (om du har tur) botten. 1 stark espresso. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i cirka 35 minuter. 8 portioner 1,5 kg mjölig potatis. 125 g mozzarella i tärningar. 125 g riven edamerost. 2 ägg 1 äggula salt och peppar
Flyget hem gick i tid, och jag var hemma strax efter 13. 19. Ringla över flytande honung och grädda i 200 grader i drygt 10 minuter. 1 rulle färdigkavlad smördeg. 1 dl riven parmesanostGör så här. 100 gram smör. 2 1/2 dl strösocker. 11/2 dl vetemjöl. 1 tsk vaniljsocker. 3 x 100 gram choklad (vit, mjölk och mörk). Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader,. 10 minuter L. 1 rulle färdigkavlad smördeg. 1 dl riven parmesanost. 100 gram smör. 2 1/2 dl strösocker. 11/2 dl vetemjöl. 1 tsk vaniljsocker. 100 gram choklad (vit, mjölk och mörk)
Rostad sparris med parmesankex4 förrättsportioner500 gram färsk sparrisolivoljasalt och pepparhylvad parmesanost1 st liten rödlök4 skivor lufttorkad skinkaDressing0. Rosta sparrisen med olivolja och kryddor på 200 grader i ca 10 min. Italienska fileér med potatiskaka6 portioner6 quornfiléer1aubergine1. 5 paket mozarella1/2 burk röd pesto500 gram mjölig potatis1 paket frysta italienska örter1/2 dl soltorkade tomater3 ägg2. 5 dl mellangrädde1. 5 tsk salt1 krm svartpepparBörja med att göra potatiskakan då den kräver tid i ugnen. 5 dl vatten1 msk honung4 äggulor2 dl grädde50 gram krossad turkisk peppar16-20 minimarshmallowsGör så här Koka upp vattnet tillsammans med socker och honung. 1 st liten rödlök. ca 10 min. 1 aubergine. 1. 16-20 minimarshmallows
Jag stekte kycklingen i omgångar. 1 kg kycklingfilé. 1 dl strösocker. 11/4 dl ketchup. 1. Sätt på ugnen på 175 grader. 1 kg kycklingfilé. 1 dl strösocker. 11/4 dl ketchup
Några smörklickar på potatiskakan innan andra omgången i ugnen. Ca 10 mjöliga potatisar. Ställ in i ugnen på 175 grader i ungefär en halvtimme. Höj värmen till 200 grader och ställ in i ugnen igen i ca 15 minuter tills ytan har fått lite färg. 1 hel fläskytterfilé, ca en halv cm tjocka skivor. 1 liter köttbuljong. 1 msk balsamicovinäger. 1 paket jägarbacon, i bitar. 1 purjolök, strimlad. Ca 10 mjöliga potatisar. 15 minuter tills ytan har fått lite färg. 1 hel fläskytterfilé, ca en halv cm tjocka skivor. 1 liter köttbuljong. 1 msk balsamicovinäger. 1 paket jägarbacon, i bitar. 1 purjolök, strimlad
Mixa basilikablad och pinjenötter, häll i olivoljan i omgångar och rör det slätt. Krämig pastasallad med kyckling och fetaost6 port500 g pasta penne2 dl crème fraiche3 dl gräddfil1 grillad kyckling (ca 500 g urbenat kött)3 paket bacon, à 140g1 liten purjolök2 röda paprikor200 g fetaost3/4 tsk salt2 krm svartpeppar, nymaldPesto1 kruka basilika50 g pinjenötter1 dl olivolja100 g parmesanost, finriven3 vitlöksklyftor1,5 krm saltServeringSolrosskottBasilikaParmesanostKoka pastan, spola i kallt vatten och låt rinna av. Skär baconet i 2 cm breda bitar och kanperstek det i omgångar i en torr stekpanna, låt baconet rinna av på hushållspapper. 1,5 krm salt
Bryn köttet på stark värme i omgångar i rymlig panna med lite av fettet. Delvis kan det bero på att jag bangade på den starka paprikan och tog kanske 1-2 tsk av den och resten vanligt paprikapulver. 1-2 msk paprikapulver, gärna starkt. 1-2 vitlöksklyftor. 1 köttbuljongtärning. 1-1½ tsk hel brödkummin. 1 burk hela tomater (400 g). Koka under lock på svag värme tills köttet är mört och löken sönderkokt, ca 1 tim. Generellt ska man minska på mängden vätska, så jag tog kanske 1 istället för 3 dl vatten. Kör på Låg i 8-10 timmar. 1-2 vitlöksklyftor. 1 köttbuljongtärning. 1-1½ tsk hel brödkummin
Pudra ett par omgångar med strösocker för extra fin färg och smak. 1 stor gul lök eller två mindre (eller 2-3 finhackade vitlöksklyftor). 1/2 kruka färsk basilika, strimlade blad. 1 stor gul lök eller två mindre. 1/2 kruka färsk basilika
(2-3 omgångar) annars vätskar det för mycket ock köttet blir kokt istället. Vill du ha en kryddstarkare rätt kan du tillsätta 1-2 tsk sambal oelek eller efter smak. Blanda ut 1 msk potatismjöl i lite vatten och red av "grytan". 1 burk bambuskott (ca 400g). 1 stor burk champinjoner (ca 400g). 1 liten gul lök. 1 bit purjolök (2-3 dm). 1½ msk kinesisk soja (mörk soja). 1-1½ tsk salt. 1 tsk glutamat ). Ev 1-2 tsk sambal oelek. 1 msk japansk soja (ljus soja). 1 krm vitpeppar. 1 msk potatismjöl. 1 msk vatten. 1 msk olja. 1 msk potatismjöl till redning
Lägg ner köttet i omgångar och hackad lök. 1 kg grytbitar av älg eller nöt. 10-15 enbär. knappt 1 tsk svartpeppar. 1 köttbuljongtärning. ca 1 dl svartvinbärssaft. 1-2 dl grädde. Låt koka minst 1 timme. 1 kg grytbitar av älg eller nöt. 10-15 enbär. 1 köttbuljongtärning
Efter en viss korrigering av receptet, för att fungera med svenska måttangivelser, och några omgångar med provbakning så blev det provsmakning hos mig och tummen upp från fina Malin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.