En härlig och smakrik chutney till grillat kött eller bred på lite på laxsidan innan ni grillar. Denna chutney är beroendeframkallande, så god blir den
Vi gjorde en extra laddning och tog med oss till Carina och Affe i lördags, en perfekt "gå-bort" present som är extra rolig att ge när man har gjort den själv
Det är en härlig tid nu för att sylta, safta o lägga in godsaker från skog o trädgårdar. Och en trevlig present att ta till värdinnan när man är bortbjuden på trevligheter
Kikärtsburgare. Till en början var jag faktiskt ganska sur över det hela, och jag tyckte verkligen inte att herr Oliver hade gjort ett särskilt bra jobb med det här receptet, men när burgarna väl var färdigstekta och jag smakade på dem så blev jag genast lite mer vänligt inställd både till dem och till skaparen av receptet
En nyttig växtbaserad, vegan middag medkikärtsburgare och sötpotatis pommes. Kikärtsburgare. Sötpotatis är en utmärkt källa till långsamma kolhydrater för de som har problem med blodsockret
Skala rabarbern om den är grov. Skär rabarbern i bitar som är 1 cm. Skala och hacka löken. Blanda rabarber, lök, socker, kryddor russin, ättiksprit i en gryta och koka på svag värme utan lock tills chutneyn tjocknat, 45–60 minuter
Har gjort lite olika varianter på vegetariska biffar/bollar med bl a quinoa. Koka quinoan med fond/buljong enligt anvisningar på paketet och låt svalna
1 gul lök, skivad 1 klyfta vitlök, skivad 25 g färsk ingefära, riven 1 röd chilifrukt 1 vaniljstång 400 g rabarber, i bitar 1 äpple, i mindre bitar 1 dl honung salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.