Pressa vitlöksklyftan och blanda med vattnet, låt stå i 10 min. Tillsätt de övriga ingredienserna. Låt det koka upp under omrörning, tills såsen tjocknat
Justera smaken med vinäger och kycklingfond. Red med Maizena. Hacka och fräs lökarna i oljan. Rör ner socker, tillsätt sedan chilisås, vatten, ananasspad och vitvinsvinäger
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1 1/2 dl Strösocker 1/2 dl Ketchup 1 dl Äppelcidervinäger 1 1/2 dl vatten 1 msk Japansk soja 1 msk maizena eller potatismjöl
Uppskattad sås att ha till grillat kött eller som komplement i sås tillsammans med matyoghurt och salt, men också mycket god att äta som den är till köttet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.