Katinkas busenkla kladdkaka
Katinkas Kitchen
Katinkas Kitchen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 gram smör smältes i kastrull. Rör i 2 dl socker, 1½ msk vaniljsocker, 4 msk kakaopulver, 2 ägg samt 1½ dl vetemjöl, eller ljust glutenfritt mjöl. Rör till en jämn smet. Häll i smord form och grädda i 170 grader i max 15 minuter – den skall vara kladdig i fortfarande!
  • 100 gram smör i kastrull över svag värme. Vispa under tiden 2 ägg med 1½ dl socker så det blir ett ljust pösigt äggskum. När smöret smält lägger du ½ dl socker i kastrullen och rör runt. Stäng av värmen strax efter. Rör ner 1½ vaniljsocker, 4 msk kakaopulver samt 1½ dl vetemjöl i smöret och vänd ner blandningen i äggvispet. Häll upp i smord form och grädda i 170 grader i max 15 minuter – den ska vara kladdig fortfarande!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.