100 gram
smör smältes i kastrull. Rör i 2 dl socker, 1½ msk vaniljsocker, 4 msk kakaopulver, 2 ägg samt 1½ dl vetemjöl, eller ljust glutenfritt mjöl. Rör till en jämn smet. Häll i smord form och grädda i 170 grader i max 15 minuter – den skall vara kladdig i fortfarande!
100 gram
smör i kastrull över svag värme. Vispa under tiden 2 ägg med 1½ dl socker så det blir ett ljust pösigt äggskum. När smöret smält lägger du ½ dl socker i kastrullen och rör runt. Stäng av värmen strax efter. Rör ner 1½ vaniljsocker, 4 msk kakaopulver samt 1½ dl vetemjöl i smöret och vänd ner blandningen i äggvispet. Häll upp i smord form och grädda i 170 grader i max 15 minuter – den ska vara kladdig fortfarande!
Igår kväll fick jag ett sjukt sug efter kladdkaka och slängde ihop en med de jag hade hemma. Världens lättaste kladdkaka som gjordes i kastrullen och som blev sjukt god
Citron kladdkaka är så gott, nästan för gott. Man tänker citron-sur nej det är det inte. Man känner av syrliga smaken lite men ihop med grädde så är den fantastisk gott
Kladdkakan serveras med fördel kall med en klick grädde eller glass. Grädda kladdkakan mitt i ugnen på 175 grader i ca 30-35 minuter (kladdkakan ska fortfarande vara lite kladdig)
Det här måste ni testa. Vi är ju inga godisråttor i den här familjen, kakmonster ja, men godis, nope, det kan ligga här hur länge som helst och till slut får jag oftast slänga det
Blev det någon kladdkaka på kladdkakans dag i onsdags. Jag är inte så mycket för att hålla mig till speciella dagar utan njöt av en enormt god kladdkaka igår kväll istället
Kladdkaka extra allt, ungefär så kan den här kakan presenteras. Kladdkaka. Dumlegrädden fördelas på den kalla kladdkakan och ovanpå strös marshmallows, jordnötter och dumlebitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.