Förra året var den elfte augusti, vår bröllopsdag, en vanlig torsdag. Vi hade intetillgångtill barnvakt, och min man hade börjat arbeta efter semestern
Jag har helt snöat in på stora bröd. Riktigt stora runda bröd bakar jag nu. Det är fantastiskt hur ett bröd kan ändra karaktär utifrån hur man bakar ut det
Maria skrev igår om risgrynsgröti ugn. Jag fortsätter med risgrynsgrönti crockpot/slow cooker idag. Det kan tyckas lätt att göra risgrynsgröt när man söker på nätet efter det
Hade liteäggvitor över i kylen och blev sugen på att baka lite maränger, den här gången blev det med smak av polkagrisar, själva grundreceptet på maräng kommer från LeilaLindholms bok A Piece of cake
Att göra biffar är oftast en superbra idé som många gånger slutar i katastrof, de är nämligtotroligtenvisa med att inte hålla ihop trots att man innansuttit och räknat ut hur man ska göra enligt konstens alla regler och utan ägg
Ok, det här är långt ifrån en soppa som får kalla siggenuintvietnamesisk. Det är istället en soppa som jag lagat med den äkta vietnamesiska soppan iminnet (från favoritrestaurangeni Malmö) och efter bästa förmåga försökt efterlikna soppan jag äter nästan varje gång jag är i Malmö
Att laga mustig fond tillfisksoppa på rostade räkskal har jag lärt mig av den gode Tore Vretman. Här rostade jag skalen ihop med citronskal för att fördjupa smaken
Här går det åt en del katrinplommonpurétilllilla damen. Eftersom jag är lite av en husmor vill jag laga så mycket jag kan själv - både mat och fruktpuréer
Limerutor – syrligt goda rutor av limepaj på mördegsbotten med syrligkladdiglimefyllning av både färskpressade limefrukter samt det rivna skalet med ägg, pudrad med florsocker
Äntligentillbaka. Det har varit ett långt blogguppehåll med fokus på annat än mat. Hemma har J på ett föredömligt sätt stått för i stort sett all kreativmatlagning
För en tid sedan ville jag göra helstekt anka och det skulle bli första gången för mig. Det var strax innan Mårten Gås och det såldes anka och gås för fullt imatbutikerna
Jag älskar en riktigt bra och matig macka när det är utflykt. Tricket är att få till den rätta balansen mellan vått och torrt så det hela inteblir en total katastrof över hela kroppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.