Servera med kastanjepuré som rörts med smält smör, lite pressad citron, salt och peppar. Anka à l´orange med kanderade hasselnötter (recept från F12, aningen omarbetat p g a vad som fanns hemma)2 ankbröstSkalet från 1 apelsin, cestat2 dl pressad saft från apelsin1 1/2 dl kycklingbuljong1 msk apelsinlikörKnappt 1/2 dl strösocker1 msk maizena1 klick smör3/4 dl vitt vinSalt peppar samt champagnevinägerHasselnötter, gärna skalade från CoopKastanjepuréSkär längsgående snitt i fettkappan på ankbrösten
439 gram / 15,5 oz osötad kastanjepuré (färdig på burk av märket Clement Faugier). 439 gram / 15,5 oz osötad kastanjepuré (färdig på burk av märket Clement Faugier)
Jag hade faktiskt inte ägnat det en tanke eftersom jag var säker på att det inte skulle bli några pralinskal… Jag drog fram Jan Hedhs bok Chokladpassion och hittade ett recept med kastanjepuré
Egengjord ravioli fylld med kastanjepure, rostad skogschampinjon & vitlöksfräst savojkål. Till det en svampbuljong med trattkantareller, Karl-Johan & champinjon
Lägg upp 2 matskedar kastanjepuré i botten av varje skål. Gör så här. Den här goda desserten från Schweiz smakar ljuvligt med Carte d’Or Vanilj men passar även med Carte d’Or Stracciatella
Det var ju detta med kastanjepuré. Nyligen föll min blick på en burk med kastanjepuré och åter igen drabbades jag av det där närapå tvångsmässiga suget, eller snarare tvånget, att testa för mig nya ingredienser
"Purée de marrons"Här skulle det vara en bild på min burk med kastanjepuré men eftersom datorn kraschat och bilden inte heller finns kvar i kameran så får ni helt enkelt föreställa er en beige burk med fransk text på och tecknad bild av kastanjer och ett par gröna blad
Tror den skulle blivit perfekt med kastanjepuré. Det drar ihop sig för ännu ett bokslut och det är nog första året någonsin jag ätit så lite sött och fett över julen som jag gjort i år
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.