1 st. 1 äggula. 1 msk socker. 1 dl grädde. 1,75 st gelatinblad. ca 12-14 st. 1,5 dl socker. Ta fram 10 minuter innan servering. 125 g smör. 1 msk vaniljsocker. Grädda i en smord springform, ca 25 cm diameter, mitt i ugnen i 150° i 30 min. 1 påse kinapuffar, 210 g. ca 10 små. 100 g smör. 100 g vit choklad. 2 1/2 dl vetemjöl. Baka dem i cirka 15 minuter i 200 grader. 150 gram Toblerone. 1 st ägg. ca 18 stycken. 100 g smör. 1 dl socker. 1 msk vaniljsocker. 1/2 tsk bikarbonat. 1 msk ljus sirap. Grädda i mitten av ugnen, i 175 grader, i ca 10 minuter. 15 min + tid att halvfrysas ca 2 timmar. 1 kg mogen honungsmelon. 1 dl vatten. 1 dl socker. 1 msk citron pressad. 175 gram kondenserad mjölk. 1 tsk vaniljsocker. 1/2 dl strösocker. 100 g vit choklad. 1 tsk vaniljsocker. 1/2 dl strösocker. 100 g vit choklad. 1 ananas. saft från 1 lime. 100 g vit blockchoklad. 1 ägg. 1 dl florsocker. 1 st. 1 äggula 1 msk socker. 1 dl grädde. 1,75 st gelatinblad. ca 12-14 st. 3 äggulor 1,5 dl socker. 125 g smör. 1 msk vaniljsocker. ca 10 små. 100 g smör. 100 g vit choklad. 2 1/2 dl vetemjöl. 150 gram Toblerone. 1 st ägg. ca 18 stycken. 100 g smör. 1 dl socker. 1 msk vaniljsocker. 1/2 tsk bikarbonat. 1 msk ljus sirap. 15 min + tid att halvfrysas ca 2 timmar. 1 kg mogen honungsmelon. 1 dl vatten. 1 dl socker. 1 msk citron pressad. 175 gram kondenserad mjölk. 2 gelatinblad 1 tsk vaniljsocker. 1/2 dl strösocker. 100 g vit choklad. 2 gelatinblad 1 tsk vaniljsocker. 1/2 dl strösocker. 100 g vit choklad. 1 ananas 300 g blå vindruvor. 3 kiwi 4 passionsfrukter saft från 1 lime. 100 g vit blockchoklad. 1 ägg 1 dl florsocker
Recepten är till ca 10 pers. Påminner lite om McDonalds chili cheese tops Chili cheese 1 pkt crustader1 tub jalapenomjukost1 grön chili Gör såhär Sätt ugnen på 200 grader. Gratinera i ugn i ca 10 min. Rostbiff & pepparrots rullar 1 pkt skivad rostbiff ca 200gr1 pkt philadelphiaost med pepparrotssmakNågra nävar ruccola3 tunnbröd Gör såhär Bre på rikligt med philadelphiaost. Kavring med räkröra 6 skivor kavring1 brk färdigköpt räkröra1 citronDill Gör såhär Ta ut rundlar ur kavringskivorna och fördela röran på dem. 2016-02-27 @ 07. snittar 1 tub jalapeno. 1 grön chili. 1 pkt skivad rostbiff. 1 pkt philadelphiaost med pepparrot. 1 brk färdig. 1 citron
Jobbat 12-20. Jobbar 7-12 imorgon också så det blir hopp i säng strax. Ca 1 kg potatis. 7-12 imorgon också så det blir hopp i säng strax. Ca 1 kg potatis
Västerbottensruta med lax, räkor och rom8 port200 g riven västerbottensost1 rulle kyld smördeg (250 g)3 ägg2 dl crème fraiche1 stor rödlök1,5 dl gräddfilsikrom16 skivor rökt eller gravad lax1 påse räkorsalt och peppardillvippor till garneringSätt ugnen på 225°C. Förgrädda bottnen ca 10 minuter mitt i ugnen. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Grädda mitt i ugnen 15–20 minuter, tills äggstanningen har stelnat. 2 avocado1,5 dl creme fraiche1 vitlöksklyfta0,5 gul lökcitronsaft1 tsk salt2 msk hackad färsk persiljanymalen svartpepparcayennepepparDillolja. 1 msk dill1 msk olivoljaen liten nypa flingsaltTill servering. Gratinerad hummer med basilika- och parmesansmör2 port1 hummeren klick smör0,5 tomat8 basilikablad1 liten vitlöksklyfta1 dl riven parmesanostsaltBlanda ihop kryddsmöret. Gravad oxfilé med nobissås och sparris450 g hel oxfilé som varit fryst1 msk salt1 msk socker1 tsk svartpeppar2 msk timjanNobissås. 1ägg1 msk rödvinsvinäger2 dl rapsolja0,5 tsk salt1 tsk fransk senap1 liten vitlöksklyftahackad gräslökLägg ner ägget i kokande vatten och låt koka precis 3 minuter. Kräftsoppa med västerbottensflarn 4-6 port 1 kräftpaket 1 gul lök 1 morot 75 g rotselleri persilja 3 dl vitt vin 8 dl vatten 2 fiskbuljongtärningar 2 dl creme fraiche 3 dl grädde 1 msk tomatpuré 1 knivudd sambal Tina kräftorna och ta loss kräftstjärtarna. 2 st 2 msk riven västerbottensost 1 klick creme fraiche Blanda ihop och lägg på tallrik. In i mikron ca 1,5 minut. Blomkålspannacotta med räkor och rom6-8 st200 g blomkålvatten1 grönsaksbuljongtärning2,5 dl grädde2 gelatinblad2 dl matlagningsyoghurt1 dl hackad dillsalt och pepparGarnering. sikromrödlökräkorev dillKoka blomkålet i vatten med buljongtärningen i 5-10 minuter. Räkbomb4 port8 franskskivor1 dl grädde2 msk kaviardillgräslöksvartpeppar1 msk majonnäsostkrokarGarnering. 1 dl creme fraiche5 msk pesto0,75 röd chiliSätt ugnen på 225 grader. 1,5 dl creme fraiche. 1 vitlöksklyfta. 1 hummeren klick smör. 1 liten vitlöksklyfta. 1 ägg. 1 msk rödvinsvinäger. 1 grönsaksbuljongtärning
Har ni några egna recept på smarriga såser få ni mer än gänra dela med er. Enklaste grillsåsen2 dl creme fracihe1 msk kalvfond1 vitlöksklyftasalt och pepparBlanda. 1 ½ dl chilisås1 tsk whorchestersås1 dl matoljaSalt (bara lite)en gnutta sockersvartpepparKör allt i matberedare el. 1 gul lök 1/2 gul paprika1/2rödpaprika1/2grönpaprika1 klyfta vitlök ( Hackas)Hacka allt och blanda i såsen. 4 pers500 g solmogna tomater1 röd chili2 msk riven färsk ingefära250 g sockerrivet skal från 0,5 citron2 hackade vitlöksklyftor2-3 msk vitvinsvinägerSkär tomaterna i klyftor och skär bort kärnhus och skal med en vass kniv. 1 creme fracihe1 kruka basilika1-2 vitlöksklyftorsaltpeppar0,5 parmesanostRiv osten och vitlöken. Passionerad sås till grillat1 liten burk creme fraciherivet skal från 1 limeen skvätt flytande honung1 passionsfruktsalt och pepparBlanda creme fraichen med innehållet från 1 passionsfrukt. Äppeltzatziki4 port1äpple1 vitlöksklyfta2 msk hackad persilja2 dl turkisk yoghurtsalt och pepparRiv äpplet grovt. Ajvar- och fetaostsås1 creme fracihe2 skedar ajvar1 förp. ICAs tärnad ost i olja1 vitlöksklyftaMosa osten, riv vitlöksklyftan och blanda samman alla ingredienser. Basilikasås1 liten burk creme fraiche0,5 kruka basilikaitaliensk salladskrydda1 tsk fransk senapsalt och pepparBlanda ihop allt och klipp ner basilika. Grillsås med Kvibille1 creme fraiche1 msk kalvfond1 tsk sambal0,5 KvibilleostBlanda alla ingredienser i en kastrull, koka upp, klart. Grillsås med grillad paprika och fetaost3 grillade paprikor1fetaost1vitlöksklyfta1 dl creme fraichesaltpepparSätt ugnen på "nuke" (275 grader) och dela paprikorna. Murkelsås0,5 gul lök1 burk murklor6 dl grädde1 grönsaksbuljongtärningen skvätt sojasalt och peppar1 msk sockerljus redningFinhacka löken och stek mjuk i smör. Låt koka i minst 15 minuter. Baba ganousch1 aubergine0,75 dl creme fraiche1 vitlöksklyftapersiljasalt och pepparcitronDela auberginen och lägg den på grillen en stund. 1 burk crème fraiche1/2 tärning grönsaksbuljong1/2 dl gräslök1/2 dl persilja1 msk senap1 st vitlöksklyftaVärm crème fraiche (jag brukar använda den vanliga, men det funkar med alla kokbara) och buljongtärning i en kastrull. Grillsås med soltorkade tomater1 burk creme fraiche8 soltorkade tomater4 inlagda vitlöksklyftorStrimla tomaterna och finhacka vitlöken. 1 msk kalvfond. 1 vitlöksklyfta. 1 ½ dl chilisås. 1 tsk. 1 dl matolja. 1 gul lök. 1/2 gul paprika. 1/2röd paprika. 1/2grön paprika. 1 klyfta vitlök. 1 äpple. 1 vitlöksklyfta. 1 vitlöksklyfta. 1 fetaost. 1 vitlöksklyfta. 1 dl creme fraichesaltpeppar. 1 aubergine
Ugnsrostad färskpotatissallad med halloumifärskpotatisolivoljaflingsalttorkad timjanruccolarädisorminiplommontomaterhalloumicrema de balsamicoDela potatisen i halvor och ringla över olivolja
1,5 dl florsocker. 1. 1 vaniljstång (alt 1 tsk vaniljsocker). 1. Rör om och låt puttra 1-2 minuter. 10 stycken. 1 dl strösocker . 1. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitor och 1 dl av sockret hårt till ett fast skum. Klicka eller spritsa ner smeten i stora amerikanska (10 centimeter i diameter) muffinsformar. Ta ut formarna ur frysen 5-10 minuter innan servering. 125 g mörk choklad. 125 g smör. 1 ägg. 1 krm salt. 10 grovhackade After Eight. 1. In i ugnen i 175 grader i ca 12 minuter. Ca 10 bitar. 2 1/2 dl vispgrädde. 180 g mörk choklad gärna av finare kvalité. 1 dl florsocker. 1. Ställ i frysen ca 15 minuter. 1 ¼ dl vetemjöl. 1 dl kakao. 1 nypa salt . 150 g smör, smält. 1. Formen på bilden är ca 18 x 25 cm. Sätt ugnen på 180 grader. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 18 × 25 cm. Ställ kakan i kylen i ca 1 tim. 1 vaniljstång. 2 1/2 st gelatinblad. 1 dubbeldaim till topping samt björnbär till servering. 175 g mjölkchoklad. 1 äggula. Rör ner 1/3 av grädden i chokladen och vispa med elvisp. 1,75 st gelatinblad. 1,5 dl florsocker. 3 gelatinblad 1 vaniljstång (alt 1 tsk vaniljsocker). 10 stycken. 1 dl strösocker . 125 g mörk choklad. 125 g smör. 1 ägg 2,5 dl farinsocker. 1 krm salt. 10 grovhackade After Eight. 2 1/2 dl vispgrädde. 180 g mörk choklad gärna av finare kvalité. 1 ¼ dl vetemjöl. 1 dl kakao. 1 nypa salt . 150 g smör, smält. 1 vaniljstång 2 1/2 st gelatinblad. 175 g mjölkchoklad. 1 äggula 2 dl vispgrädde. 1,75 st gelatinblad
Låt koka tills köttet är mört, ca 1-1½ timme. När köttet är klart, låt steken ligga kvar i lagen ca 1 timme. 1½ kg benfritt kött (ex. 1 dl soja. 1 dl svartvinbärssaft (oblandad). 1 gul lök
Ta fram en rostfri kittel eller skål och lägg i 1 liter aroniabär, 1/2 skivad citron (välskrubbad och helst eko), och 2 tsk citronsyra. 1 kg mixade mosade aroniabär (som varit frysta) blandas med 6 dl vatten och får dra i 2 dygn. 1 liter aroniabär,. 1/2 skivad citron. 1 kg mixade mosade aroniabär
100 g smör. 3 dl finriven parmesan, 60 g. 1 dl finriven parmesan, 20 g. 1. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. 1 dl creme fracihe. 1 ägg. In i ugnen på 200 grader i 5-10 minuter. 12 minipizzor. 15 minuter. 12 skivor vitt formbröd. 1 liten burk pizzasås (tomatsås). 1 burk ansjovisfiléer. 12 körsbärstomater. Sätt in i ugnen på 225° och grädda tills pizzorna fått fin gyllene färg, ca 10 minuter. 14 bufféportioner. Grädda i 175 grader tills de är gyllenbruna ca 5-10 minuter beroende på ugnen. 1 förpackning små krustader. 1 creme fraiche, 2 dl. 1 burk sikrom. 1 burk färskost med smak av grekisk vitlök. 1 paket bacon. In i ugnen på 250 grader 10-15 minuter. Grädda i 175 grader tills de är gyllenbruna ca 5-10 minuter beroende på ugnen. 1 förp. 1 smördegsplatta. 1 ägg. In i ugnen i 200 grader i ca 13 minuter. 1 påse rågchips. 1 sats guacamole (se nedan). 1 msk sweet chili. 1 riven vitlöksklyfta. 100 g smör. 3 dl finriven parmesan,. 1 dl finriven parmesan,. 1 dl creme fracihe. 1 ägg 2 dl västerbottensost. 12 minipizzor. 15 minuter. 12 skivor vitt formbröd. 1 liten burk pizzasås (tomatsås). 1 burk ansjovisfiléer. 12 körsbärstomater 50 g parmesanost. 1 förpackning små krustader. 1 creme fraiche, 2 dl 1 burk sikrom. 1 burk färskost med smak av grekisk vitlök. 1 paket bacon
12 dl havregryn eller annat valfritt gryn. 1 nypa flingsalt. Sätt ugnen på 175 grader. Ugnsrosta grynen i cirka 10-15 minuter eller tills det doftar ljuvligt och de fått en fin gyllene färg. 1 portion - det här är en lagom portion för mig. 1 portion - det här är en lagom portion för mig. 12 dl havregryn eller annat valfritt gryn. 1 nypa flingsalt. 1 portion - det här är en lagom portion för mig. 1 portion - det här är en lagom portion för mig
1 citron. 1/2 liter jordgubbar. 1 ask physalis. 1 dl koncentrerad flädersaft. 1 liter äppelcider. 1 rund smörgåstårtebotten. Lager 1. ca 100 g bredbar leverpastej. 1 dl bostongurka. 175g smör. 1 krm salt. 1 dl mjölk. 1 medelstor hackad gul lök. 1 tsk vetemjöl. 1 pressad vitlöksklyfta. 1 dl finhackad persilja. 1 krm timjan. 1/4-½ tsk salt. 1 ½ dl grädde. 1 äggula. Tillsätt vitlök,persilja och kryddor samt 1 dl av grädden. Kavla ut varje del till en kaka på ca 15x35 cm. 1 fläskytterfilé. antal ca 15 glas. tid ca 25 minuter + 1 timme i kylskåpet. 1 vitlöksklyfta, pressad. 1–2 lime, färskpressad saft. 1 msk finhackad koriander. Ställ gazpachon kallt tills den ska serveras, i minst 1 timme. 1 msk akaciahonung. 1 msk rapsolja. ca 10 port. 10 ägg. 1 stor burk majonnäs. 1 fläskytterfilé. Marinad 1. 1 msk teriyakisås. 1 msk olja. 1 pressad vitlöksklyfta. 1 msk vatten. 1/2 tsk salt. 1 tsk socker. 1/2 dl hackad persilja. 1 pressad vitlöksklyfta. skal av 1 citron och en skvätt av saften. Putsa köttet och blanda allt till marinad 1 i en plastpåse tillsammans med köttet. Låt ligga i kylskåp ca 1 dygn. 1 creme fracihe. 1 kruka basilika. 1-2 vitlöksklyftor. 1 dl solrosfrön. 1 dl mjölk. 1 st zucchini ca 300 g. 100 g feta. 1 dl riven västerbottensost. 1 dl olivolja. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form och grädda på 180 grader i ca 1 timme. 1 dl grahamsmjöl. 150 g kylskåpskallt smör eller margarin. 1 gul lök. 1 vitlöksklyfta. 6 tomater eller krossade tomater (6 tomater motsvarar 1 burk krossade tomater à 400 g). 1 dl grovhackad basilika (1 dl motsvarar ca 1 kruka). 1 kg färska tomater gärna med blandade färger och former. 1 msk olivolja. Lägg degen att vila i minst 1 timme i kylskåp (den kan gärna ligga över natten). Nagga degen med en gaffel och förgrädda ca 15 minuter - det gör inget om kanterna faller ner under gräddningen. In i ugnen på 200 i 15 minuter. 1 msk nystött svartpeppar. 1 tsk salt. 1 påse riven Västerbottensost. Arbeta degen i cirka 10 minuter, den skall vara ganska lös och kladdig. Täck skålen med plastfolie och ställ den att jäsa i 11/2 timme. 12-14 bitar. 1,5 burkar (à 320 g) lemon curd. ca 12-20 mortlade turkisk peppar-karameller. 100 g smör. 1½ dl florsocker. 100 g philadelphiaost. 1 påse pulver drottningkräm blandas enligt receptet. Ställ i kylen 1 dygn. 3 1/2 dl riven kokos. Så här gör du- texten är avsedd för 10 bitar. 1. Sätt ugnen på 175ºC. Rosta 2 1/2 dl av kokosen i en stekpanna under omrörning. Vispa äggvitorna med 1 dl av sockret till en maräng. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. 10. 11. 12. 13. 10 personer. 1 liter jordgubbar. Sjud utan lock i 15 minuter tills det kokat ihop till en sirapsliknande konsistens. -Mama Skogly ♥ 1 citron 1/2 liter jordgubbar. 1 ask physalis. 1 dl koncentrerad flädersaft. 1 liter äppelcider. Lager 1. ca 100 g bredbar leverpastej. 1 dl bostongurka. 175g smör. 1 krm salt. 1 dl mjölk. 1 medelstor hackad gul lök. 1 tsk vetemjöl. 1 pressad vitlöksklyfta. 1 dl finhackad persilja. 1 krm timjan. 1/4-½ tsk salt. 1 ½ dl grädde. 1 äggula. 1 vitlöksklyfta, pressad. 1–2 lime, färskpressad saft. 1 msk finhackad koriander. 1 msk akaciahonung. 1 msk rapsolja. ca 10 port. 10 ägg 400 g smörgåsgurka. 1 stor burk majonnäs. Marinad 1. 1 msk teriyakisås. 1 msk olja. 1 pressad vitlöksklyfta. 1 msk vatten. 1/2 tsk salt. 1 tsk socker. 1/2 dl hackad persilja. 1 pressad vitlöksklyfta. skal av 1 citron och en skvätt av saften. 1 creme fracihe. 1 kruka basilika. 1-2 vitlöksklyftor salt. 1 dl solrosfrön. 3 ägg 1 dl mjölk. 1 st zucchini ca 300 g 2 tsk bakpulver. 100 g feta. 1 dl riven västerbottensost. 1 dl olivolja. 1 dl grahamsmjöl. 150 g kylskåpskallt smör eller margarin. 1 gul lök. 1 vitlöksklyfta 2 msk olja. 6 tomater eller krossade tomater (6 tomater motsvarar 1 burk krossade tomater 400 g). 1 dl grovhackad basilika (1 dl motsvarar ca 1 kruka). 1 kg färska tomater gärna med blandade färger och former. 1 msk olivolja. 1 msk nystött svartpeppar. 1 tsk salt. 1 påse riven Västerbottensost. 12-14 bitar. 1,5 burkar ( 320 g) lemon curd. ca 12-20 mortlade turkisk peppar-karameller. 100 g smör. 1½ dl florsocker. 100 g philadelphiaost. 3 1/2 dl riven kokos. 10 personer. 1 liter jordgubbar
175 g mjölkchoklad. 1 äggula. Rör ner 1/3 av grädden i chokladen och vispa med elvisp. 1,75 st gelatinblad. 100 g rumsvarmt smör. 1 nypa salt. Ev1 tsk vaniljsocker smaksak. (1 tsk bakpulver) tog inte jag. 100 g marabou , grovhackad, tex salta mandlar. 1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj 4 portionsformar. Tryck ut degen i formarna och grädda mitt i ugnen ca 15-20 min. 1 glas. 150 g smör. 1 burk sötad kondenserad mjölk. Smöra en pajform och kavla ut degen, täck formen med degen och skär bort överskottet, nagga botten med en gaffel och förgrädda i 10 minuter i 200 grader. 1 kaka. 1 dl strösocker. 1 dl strösocker. 1 äggula. 1 passionsfrukt. 1. Sätt ugnen på 180°. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter, strö på den sparade hackade chokladen och grädda ytterligare ca 15 minuter. 1 vaniljstång. 2 1/2 st gelatinblad. 1 dubbeldaim till topping samt björnbär till servering. 160 g digestivekex. 100 g smör. 1½ dl florsocker. 100 g philadelphiaost. Ställ i kylen 1 dygn. -Mama Skogly ♥ 175 g mjölkchoklad. 1 äggula 2 dl vispgrädde. 1,75 st gelatinblad. 100 g rumsvarmt smör. 1 nypa salt. 1 glas. 150 g smör. 1 kaka. 1 dl strösocker. 2 passionsfrukter 1 dl strösocker. 1 äggula. 1 passionsfrukt ev citronmeliss. 1 vaniljstång 2 1/2 st gelatinblad. 160 g digestivekex. 100 g smör. 1½ dl florsocker. 100 g philadelphiaost
12 ark filodeg. 100 g köttfärs. 1 msk hoisinsås. 1 tsk riven ingefära. 1 msk kalvfond. 1 tsk soya. Lägg på ca ½-1 dl köttfärsröra på arket och gör en vårrulle genom att rulla in köttfärsen ett varv och sedan vika in kanterna. Hetta upp oljan till ca 150 grader (använd en stektermometer). Kram Karin 12 ark filodeg. 100 g köttfärs. 1 msk hoisinsås. 1 tsk riven ingefära. 1 msk kalvfond. 1 tsk soya
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.