Äntligen är julen här, en högtid som vi kommer spendera med nära och kära och med en massa god mat. Längst till höger är det chokladcrunch, i mitten har vi dadelbitar, de två bollarna längst till vänster är fikonbollar (kokos/choklad) och bollen längst bort från kameran är tryffel rullad i krossad mandel
Äntligen är julen här, en högtid som vi kommer spendera med nära och kära och med en massa god mat. Längst till höger är det chokladcrunch, i mitten har vi dadelbitar, de två bollarna längst till vänster är fikonbollar (kokos/choklad) och bollen längst bort från kameran är tryffel rullad i krossad mandel
Pressa ur vattnet och smält på svag värme i kastrull med lite apelsinsaft. Chokladcrunch. Dela äggen i vitor och gulor och börja med att vispa vitorna till hårt skum
Sen valde jag att dekorera med lite chokladcrunch, frystorkade jordgubbar samt rostad mandel. Höll på och tempererade choklad och gjorde praliner och fick då lite choklad över och då kom jag på att jag sett Julbak med dessertjuryn där de gjorde chokladklubbor så det var jag också tvungen att testa
Svenska hallon inlagda och marinerade i rom toppad med len chokladkräm på choklad från “Tobago cacao estate” medchokladcrunch komponerad av Magnus Johansson – Café Xoko
I dagarna experimenterade jag med ett nytt recept på chokladbollar, det resulterade i dessa goda kokosbollar med extra mjölkchokladcrunch, en chokladboll med en lite mer vuxen smak
Pressa ur vattnet och smält på svag värme i kastrull med lite apelsinsaft. Chokladcrunch. Dela äggen i vitor och gulor och börja med att vispa vitorna till hårt skum
Hhm, jag undrar hur påsken blev förknippad med att äta godis, påsken är ju en högtid som startade redan under den bibliska eran och då hade de inget godis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.