Frambenen gjorde jag rilette av som serveradespå en smörstekt skiva vitt bröd. Det är inte säsong för kanin ännu med jag fick tag på en fryst i Söderhallarna
Att stycka en kanin påminner mycket om tekniken som används när man trancherar en kyckling. 2 kaniner4 skivor parmaskinkasaltsmör1 gul lök, finhackad1 morot, fint tärnad1 stjälk blekselleri, fint tärnad8 plommon, i mindre bitar2 timjanskvistar5 dl rött vin2 dl vispgrädde1 msk vetemjöl. Koka dem med lock i lättsaltat vatten, 15–20 minuter. middagstips 2 kaniner
Lägg grönsakerna i botten på en eldfast form eller gryta, därefter salviabladen. se till att kärlet du valt är hyggligt trångt, men att de olika kanindelarna kan ligga i ett lager och inte på varandra
På julafton åkte vi till Grimetons Radiostation utanför Varberg. Här har vi Björnbjörn som var på brahumör, och som tur var blev kompis med Erik innan vi åkte
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Stek den rumstempererade köttbiten i smör samt salta och peppra efter att den tagits ur pannan. Lägg köttbiten i en ugnssäker form sätt i 170 gradig ugn och kör det hela tills innertemperaturen är 55 grader
Bred på den utrullade pizzadegen. In i ugnen i 225 grader i ca 10 minuter. Ett enkelt och gott vitlöksbröd som tillbehör till te x grillat eller en god soppa
Hjortgryta på ytterlårHjortgryta. Skär köttet i lämpliga bitar och stek dem på hög värme runt om. Hittade en bit hjortkött långt in i frysen och det passar väl bra så här i höstrusket
Här kommer tips på lite tilltugg som ni kan bjuda era vänner på till mellon ikväll. Förra lördagen hade vi gäster hemma och till välkomstdrinken bjöd jag på lite goda tillbehör som är superenkelt att göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.