Jag gör olika men om det ska gå fort kavlar jag ut hela degen till en rektangel som är mer än dubbelt så lång som bred, smetar på fyllningen och rullar tätt tätt till en "rulltårta"
Låt degen jäsa i 30-40 minuter under bakduk. Rulla ihop från långsidan så det blir en lång "orm", skär rullen i ca 2-3 cm bitar (varje "orm" ska bli ca 20 bitar). 15-16 dl mjöl (gärna special)
Glutenfria kanelbullar som smakar precis som vanliga. Mina gäster kunde inte känna någon skillnad mot vanliga kanelbullar och det tar jag som ett gott betyg
I torsdags lyckades jag äntligen baka goda, saftiga, glutenfria kanelbullar. För alla som ätit eller provat att baka glutenfria bullar vet nog om hur svårt det kan vara att få tag i ett bra komplement till de vanliga kanelbullarna men äntligen
Spara ca 1-2 dl till utbakningen. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30-40 min, till dubbel storlek. Smält smöret på medelvärme, tillsätt mjölk och värm upp till 37 °, fingervärme
Kanelbullar hör ju sommaren till men det kanske inte lockar lika mycket att ställa sig inne i värmen och baka så här kommer ett himla smidigt tips på kanelbullar i långpanna
Jag blev så himla sugen på kanelbullar förra veckan. Speciellt på helt vanliga kanelbullar utan en massa vaniljkräm, eller mandelmassa eller nyttigheter som substitutfyllning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.