Skär i små rutor och pudra med florsocker. Vispa socker och smör och tillsätt gradvis äggulorna. Rör i vatten och tillsätt mjöl och hårt vispade äggvitor
Vissa år ger mitt träd med surkörsbär, moreller, massor av bär - andra får jag knappt någonting. Att sitta och kärna ur dem för att göra sylt är något jag helt slutat med sedan det år alla syltburkar blev stulna vid ett inbrott
Körsbärskakan är glutenfri, och kan lätt göras helt mjölkfri med mjölkfritt margarin. Det är ett riktigt pillergöra att kärna ur körsbär, men det besväret glömmer man snart bort när man får lön för mödan med en sån här härlig kaka
Om man har bär över från all sommarplockning, som man varken hunnit frysa in eller göra någonting av, är den här kakan ett av de enklaste och godaste sätten att bli av med dem på
Så nu medans jag skriver här till er så njuter av även av ett glas rosé och hör hur min bror och svägerska fixar med kvällens grillmiddag så det är nog bäst jag skyndar på här så jag kan hjälpa till
Kalva ut degen och klä en pajform med lös botten. Blanda allt till degen och ställ den kallt. Rör smör och mandelmassa smidigt, tillsätt äggen ett i taget
Nu i äppelsäsongen passar det utmärkt med en äppelkaka. Man kan äta den som den är eller servera den med en god vaniljsås eller varför inte en kula vaniljglass
Jag gör så himla mycket müsli nu, har väl att göra med att jag äter väldigt mycket müsli också. Gillar mandelsmaken, men tycker inte att den kom fram så jättetydligt, trots stor mängd droppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.