Jag vet inte om det är allmänt känt bland alla andra matnördar, men JAG hade ingen aning om att man kunde skiva köttet på fel ledd, förrän jag såg en dokumentär om restaurang NOMA i Köpenhamn
Efter en veckas tryckkokande kan jag konstatera att vad man än slänger i den fatastiska tingesten resulterar det i en vällagad, välsmakande och väldoftande maträtt
Jordgubbsglass, rätt och slätt 5 äggulor 1 dl råsocker 3 dl vispgrädde 3 dl gammaldags mjölk 2 krm ekologiskt vaniljpulver Hetta upp grädde, mjölk och vaniljpulver i en kastrull
Åh, jag fick till en sådan fantastiskt god maträtt igår. En väldigt kryddig och smakrik rätt som passade otroligt bra med ölet Innis & Gunn Irish whiskey finish, en stout som jag fick hem för provning
Jag hittade på denna rätt för att bli av med den inlagda sillen som inte åts upp i påskas. Rätten blir som ett mellanting mellan fiskpudding och Janssons frestelse kan man säga
Köp inte degen. Nu bakar jag och barnen pepparkakor varje dag efter skolan. På söndag är det julmarknad här på Resarö och då ska vi sälja Husmor Lisas goda pepparkakor
Enligt bokens upplägg kompletteras inköpslistorna med basvaror man alltid har hemma men klyftpotatis är inte något jag alltid har hemma, så i mitt fall bytte jag ut rucolan på inköpslistan mot fryst klyftpotatis, eftersom jag själv har en liten odling med div örter
En rätt som går att variera i oändlighet efter vad man har hemma i skafferiet. . Åh vad skönt det är nu när man kan servera "bebisen" av samma mat som vi äter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.