Här e några choklad cupcakes som jag gjorde för ett tag sedan. Dom blev nog lite torra för min egen smak (med tanke på att mitt absoluta favorit Bakverk är den kladdiga kladdkakan)
Denna fina maskin är en present till mig själv från mig själv. En "hålla-motivationen-uppe-som-gravid-present" (alla ursäkter att köpa något är bra ursäkter) som jag gav mig själv för ett par veckor sedan
Blir nästan alltid att mina laxburgare får asiatiska smaker, vilket kanske inte är så konstigt eftersom vi har en förkärlek till dessa kryddor som ni vet
Att en av veckans stora snackisar har varit Guido Barillas vanvettiga uttalande om varför han inte kunde tänka sig att använda homosexuella par i sin reklam har ni väl knappast missat
Vilken syjunta vore komplett utan en sån här tårta. Kärlek, nål och tråd. Chokladtårta fylld med hallonsylt, hallon- och vit chokladkräm och täckt med mörk chokladkrämChokladtårtsbottnar 1 1/4 cup vetemjöl2 tsk bakpulver1/2 tsk salt2 cups strösocker3/4 cup kakao5 ägg, skirade (äggvitorna i en bunke och äggulorna i en annan)1 cup vatten1 tsk vaniljsockerVärm ugnen till 175 grader
Kärlek och tankar från Sofiabakar till alla de drabbade och deras familjer i Norge. ) en extra kram till mina underbara norska väninnor Iren Fladmark och Siri Broberg
Smält smör och låt svalna en stund. Blanda alla torra ingredienser. Häll mjölken i smöret så det svalnar lite mer och blanda det med övriga ingredienser
Idag testade jag att göra sufflè för första gången. Det blev en chokladsufflè med vit choklad i. Hur många gånger har man inte hört att det ska vara så svårt att göra sufflè, när det i själva verket var hur lätt som helst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.