Stöt kardemummakärnorna i en mortel. Värm med mjölken till 37 grader (fingerljummen). Smula ner jästen i en bunke och häll över den fingervarma mjölken så jästen löser upp sig
När Ella besökte oss förra året så ställde vi oss, trots att det var juli månad och nästan 30 grader varmt, och gjorde minisemlor och förutom helt vanliga semlor med mandelmassa och växtbaserad grädde så gjorde vi blåbärs- och jordgubbssemlor
Dessa jordgubbssemlorna är så enormt goda med den saftiga och luftiga kardemummabullen tillsammans med mandelmassan, vispgrädden och de färska jordgubbarna
Här kommer ett gudomligt gott och lite smågalet recept på jordgubbssemlor. Semlor är bland de godaste jag vet och likaså jordgubbar så jag fick en idé om att varför inte slå ihop detta och göra något som man kan kalla jordgubbssemlor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.