Det tar sin tid och kräver en god planering men är väl värt besväret. Falafel är bland det godaste jag vet – inte bara vad gäller vegetarisk mat – och då och då handlar jag hem lite smått och gott och gör falafeltallrik till middag
Nu när dom flesta säkert har ett överflöd av squash så är det ju hög tid att göra en inläggning. Receptet har jag lagt ut tidigare men ni behöver säkert en påminnelse
Dag 1, kväll100 g rågsurdegsgrund300 g vatten180 g rågmjöl---400 g urkärnade plommon60 g honung (nästa gång tar jag nog 100). Sätt ugnen på 275 grader i god tid, gärna 30 minuter innan bröden jäst klart. Lägg in några isbitar på den nedre plåten och sänk genast värmen till 200 grader. 60 g honung (nästa gång tar jag nog 100). 275 grader i god tid, gärna
Jag började min allra första viktnedgång med pulverdiet men kände att det var inte för mig jag gick omkring och var småhungrig hela tiden och det blev så jobbigt tillslut
» Kommentar. Tid för njutning. tid för njutning. Jag rör i hop 25g jäst med 5 dl ljummet vatten när jag kommer hem från jobbet. Tillsätter honung, salt och ca 1 dl rågmjöl och 9 dl mjöl och sen plastar jag in bunken med degen och låter den stå. 25g jäst med 5 dl ljummet vatten när jag kommer hem från jobbet. Tillsätter honung, salt och ca 1 dl rågmjöl och 9 dl mjöl och sen plastar jag in bunken med degen och låter den stå
Har ni tröttnat på färdigköpt och samma gamla glasmästar-lök-dill-senapsmodellen kan ni testa den här – en ganska experimentell variant med en asiatisk touch
Jag måste erkänna att det bär mig emot att lägga ner Matmammans Blogg efter alla dessa år, så det lutar åt en uppdaterad, uppgraderad blogg framöver – förhoppningsvis redan under våren
Jag inväntar en läkartid i slutet utav veckan och hoppas att livmodern endast planerar en karriär som elitgymnast lagom till förlossningsdatum och att den inte fått för sig något annat trams
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.