Så blev det äntligen sommar med varma och soliga dagar. Vi har nästan 27 grader i skuggan. Och vad passar då bättre än denna svalkande och uppiggande dryck
med en riktigt god iskaffe. Jag tillsätter inget socker i min iskaffe, men använder mig av ris-, havre- eller mandelmjölk som vanligen är något sötare än komjölk
URL/Bloggadress. Iskaffe med kaffeisbitar. iskaffe,. Iskaffe. 25 juli 2016, 13. 43. Så här i sommarhettan (30 grader i Uppsala idag) återanvänder jag ett av mina mest lyckade kafferecept
Men med sommar och sol kommer även kalladrycker oftare än varma och däribland finns iskaffet. Vilken värme, den svenska sommaren (med regn och rusk) känns som ett minne blott
Hasselnötmjölk passar heeeelt perfekt i islatte, man får den goda nötiga smaken från hassel och där finns även en sötma i mjölken som gör att man inte behöver söta drycken – tycker åtminstone jag som ogillar de där alldeles übersöta kaffedrinkarna man får på café
Till detta iskaffe fick jag inspiration ifrån Nyhetsmorgon. Perfekt också att alltid ha ett gäng kaffeisbitar i frysen för att snabbt kunna fixa ihop en iskaffe när suget faller in
Bestämde mig för att göra en egen islatte imorse och den blev verkligen supergod. Att jag inte tänkt på att göra det här innan, det är ju jättegott nu på sommaren då det är så himla varmt
Iskaffe är ett nytt fenomen för mig, jag har aldrig gillat kallt kaffe och de flesta sorter man köper ute har en massa grädde och söta saker av olika slag i sig och socker i kaffe är inget för mig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.