Men för att ni inte ska överge mig helt så kommer här ett nytt sommrigt recept. Koka upp vattnet med de övriga ingredienserna och låt lagen koka 5-10 minuter så att den får smak
En ny favorit bland kokböckerna är Jamie Olivers "Mat för hela året". 1½ kg fläskkarré utan ben1 msk smör4 sardellfiléerskalet av 1 citron3 kvistar rosmarin1 tsk mald muskotsalt och pepparolivolja1 hel vitlök2 dl vitt vin2 dl kycklingbuljongSätt ugnen på 200 grader. Ös köttet med sky och vitlöksklyftorna och låt köttet stekas i ugnen ytterligare ca 20-30 min
Helstekt lax i ugn är så gott och smidigt att laga, den blir saftig och sköter sig själv i ugnen. 1 msk rivet citron- eller limeskal, få inte med det vita då blir det beskt. 1 msk rivet citron- eller limeskal, få inte med det vita då blir det beskt
Av skyn som bli brukar vi göra sås, sila ner den i en gryta och låt den koka ner på spisen en stund - ju längre tid desto mer smak på såsen - och späd sedan på med grädde, mjölk eller crème fraiche och red av så du får den som du vill ha din sås
Det blev väldigt gott, kycklingen saftig och såsen smakade mer - gärna med sked. Annars har det mest stormat hela långa dagen, regn och sol om vartannat, men så har det nog sett på de flesta håll i landet, eller
Såg ett matprogram med Jamie Oliver härom dagen, då han tillagade en hel rotselleri i ugn. Fördela vitlöken och örterna runt hela rotsellerin, banka in lätt
Förstår inte varför vi inte äter mer strömming. Ingredienserströmmingfileér3 ägg4 dl mjölk1 dl senapsalt och pepparrågmjölströbrödBlanda ihop ägg, mjölk och senap i en skål
-). Fördela resten över hela kalkonen. Salta och peppra extra över hela. Från början var det tänkt att vi skulle bli ca 12 pers på julafton med en del storätare och killen i saluhallen där jag köpte kalkonen sa att jag skulle behöva ca 8-9 kg. 200-300 g smör. Kan ta 30-40 min. ca 8-9 kg J. 200-300 g smör
2 msk ättikssprit 12%-ig. Rensa fisken och ta bort huvud och fenor. Skölj. Skär den i 3 cm tjocka skivor. Koka upp lagen och lägg i fiskbitarna och låt sakta koka i 10 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.