Igår åt vi middag på Stockholm fisk både för att det var vår bröllopsdag igår men också för att tacka min mans snälla mamma som har tagit hand om vår lilla katt i en vecka när vi har varit på Kreta
Med smak av Indien av Naresh Mehra, Dag Hermelin och Bruno Ehrs har fokus pånordindiska recept. En av de allra enklaste böckerna att följa är David Batras inte så tråkiga indiska mat
Lammsoppa påindiska4 portioner2 gula lökar, fint hackade2 vitlöksklyftor, fint hackade1 röd chili, fint hackad1 msk rapsolja2 tsk garam masala1 tsk spiskummin½ tsk kanel2 krm kardemumma1 förpackning krossade tomater1 liter vatten2 kalvbuljongtärningar1 hönsbuljongtärningdrygt 1 dl quinoa, gärna röd6 aprikoser, klippta i mindre bitarca 250-300 g tillagat lammkött (av stek, bog eller bringa), tärnatFräs lök, vitlök och chili ett par minuter i oljan. Låt koka upp och koka på svag värme ca 5 minuter
När man bjuder på kaka med havtorn och choklad och har fredagsyra på rälsen mot Stockholm. Lite glesare mellan recepten här på bloggen - kanske någon flitig läsare har registrerat
Nu är det ju dagen före julafton och därför blir det inte julmat i bloggen idag utan lite bilder från vårt besök på Stockholm Tapas på kungsholmen i veckan
Sagt och gjort, den första jag valt ut är finalisten Fredrik Lagberg på Görvälns slott. Jag och min man där på weekend med chokladtema för ett tag sedan (se mittt blogginlägg här)
Jag ligger på rundade klippor, känner värmen som fortfarande strömmar ut från berget. Han har tagit mig till Oxnö, (som ligger i Stockholms skärgård), som alltid har haft en speciell plats i mitt hjärta, men som idag har en helt annan och ännu större betydelse
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.