Här hemma brukar det programmet vara ett alldeles för vanligt komplement till middagen, vilket betyder att vi äter middag för sent och sittandes i soffan väldigt många av veckans dagar
Nu har vi dock en trerätters meny som vi längtar att få tillreda i helgen. Vi ser sällan på tv men mamma tipsade mig om att hon skulle vara med på Halvåttahos mig, så då satt vi klistrade framför tv och nästan blev det att vi ville slicka på skärmen när maten serverades
Ganska snart så bestämde jag mig för att göra italiensk potatiskaka till varmrätten och funderade länge på vad jag skulle göra till den men sen körde jag på hela receptet
Varje vecka, måndag till torsdag, får tittarna bekanta sig med fyra, för varandra okända personer, boende i samma stad och som turas om att bjuda varandra på middag
Ikväll leker vi Halvåttahos mig. Det här har varit en konstig vecka. Leif har jobbat på annan ort, Ida har varit hemma från förskolan hela veckan pga astma och jag har vabbat en hel del
Blanda äggula och strösocker och vispa till en jämn ljusgul smet. Tillsätt mascarpone och vald likör eller konjak och rör försiktigt till det blir en jämn smet
Slå ihop med mjölblandningen och arbeta samman till en deg. Efter två grymt lyckade omgångar av vår egen version av Halvåttahos mig kände vi att det var dags att spice
Det fick bli till att bygga upp menyn kring den. Det visade det sig bli när undertecknad bjöd på halvåtta-middag och tog med övriga deltagarna på en karibisk kryssning
Mitt nya favoritprogram "Halvåttahos mig", som går på 4. Dela laxen i 4 st bitar placera dem på ett ugnsfast fat salta lätt, rör ihop rivna osten och alla övriga ingredienser till överbakningen, bred på fyllningen på laxfiléerna och baka på 200 gradader i ugn till 55 grader innertemp i laxen
Tag ut skålen med den halvfrusna massan och vispa kraftigt med elvisp till nästan dubbel volym. Vi satte oss sedan till bords och blev serverade vårrullar med allsköns godsaker i
Banda alla torra ingredienser till smeten. Tidigare idag var det återigen "Halv tre hos mig"- fika. värm tills smöret är väldigt mjukt) och blanda ordentligt med mascarpone tills det inte finns några klumpar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.