Börje med att skära köttet i små bitar. Bryn det i en gryta. Ansa och skär grönsakerna i bitar och lägg över i grytan samt den spanska pepparn, låt bryna med ett tag
Jag brukar inte vara den som förordar variation bara för sakens skull, men när jag härom veckan skulle laga chili, kände jag att jag verkligen inte var det minsta sugen på nötfärs
Jag var sjukt sugen på en kycklingcassoluet men korv var vad vi hade hemma. Genom lite grävande i lådor och skåp improviserade vi ihop en kryddig korvgryta
Jag insåg att det har gått evinnerliga tider sedan jag gjorde ett inlägg om och med mat. Det innebär inte på något sätt att vi har slutat äta här hemma
Ibland kan det vara knepigt att hinna laga mat eller känna entusiasmen att stå och laga mat. Jag gick igenom kylskåpet och kollade vad som fanns hemma och försökte göra det bästa av situationen
Jag är långtifrån alltid ute i god tid, när det kommer till matlagning och bakning. Kvällen före nyårsafton var jag till exempel alldeles för bekväm för att göra rum för två degar i kylskåpet
Visst är det kul att improvisera och mer eller mindre hitta på recept själv. Här är ett exempel på bröd som jag experimenterat samman utan någon kokbok eller bloggrecept
Semlatider. Och här i svarta huset försvinner de där godsakerna i en rask takt. Det blev jag verkligen varse om igår när jag upptäckte att det var tomt i frysen på bullar
Soppa är underskattad mat. Det är så lätt att variera en soppa och att improvisera fram olika smaker. Det är bara att koka upp buljong eller en mix av buljong och konserverade tomater
Falukorv går alltid hem här för mig & Emmis. Men i nya varianter får den gärna komma. Denna improviserade gratäng blev riktigt god även om inte bilden är den mest tilltalande
I helgen improviserade jag fram dessa goda och krispiga sesamkex. De blev ungefär som vanligt fröknäcke, men eftersom de innehåller kokosflingor, vaniljpulver och lite honung får de en sötare karaktär och blir lite mer som kex
Jag som alltid har energi till att baka har ingen som helst energi till att ens duscha. Vad fan hände. Jag som hade förberett mina surdegar och lyckats få dom riktigt levande
Den här rätten improviserade jag ihop igår. Den passar så väl till vardags som till fest. Det jag märkte var att man får inte vara snål med kryddningen
Att karamellisera frukt och servera havreströssel till är ett trevligt alternativ till smulpaj. Byt ut vaniljsåsen mot kanelglass och du har en klockren fullpoängare…
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.