Fräs ett par minuter (på övre medelvärme. Kassler är ju inte det ballaste i stan att käka men den var billig och min erfarenhet är att den blir okej som proteinkälla om man bara öser goda saker över den
Alla fröer och nötter innehåller fytinsyra, vilket är ett finurligt skydd som naturen skapat för att fröet eller nöten inte skall bli konsumerad innan den hinner hamna i jorden, gro och bli en ny fin planta
Börja med att väga det som ska mjölkyras. Burkarna är nu hållbara i minst ett år. Kursen hölls av en man som försörjer sig på att odla ekologiska grönsaker och mjölksyra dem
Eftersom jag aldrig köper sallad i butik, utan bara äter den jag odlar själv, är jag efter en lång vinter desperat efter lite grönt och allt som växer just nu är kirskål
Jo, förresten, en sak har jag väl uppfunnit, om jag nu ska använda mig av det ordet. Visserligen säger alla lemon curd, och inte citroncurd, men jag vågar påstå att lemon är mer etablerat än raspberry , om man säger så
Men även om vi nu tycker att vi inte får till fisk så ofta som vi skulle vilja till middag så ska vi komma ihåg att även makrillen på mackan och sillen till ägget innehåller en massa nyttigheter
Men ibland gör det inget att man är lite glömsk. ) Då får man baka igen och idag blev det te-kakor. Täck degen och låt den jäsa ca 30 minuter, eller baka ut direkt utan jäsning. Nagga och jäs dem övertäckta i ca 30 minuter. Grädda i 225 grader i mitten av ugnen ca 5-6 minuter
Det är väldigt smidigt att passa på att rosta mandlarnanu, när ugnen ändå är varm. Lös upp jästen i kall mjölk, tillsätt ägg, socker, salt och börja sedan röra ner mjölet, gärna i en bakmaskin
Skölj kikärtorna noga och kör dem i en matberedare tillsammans med pressad vitlök och citronsaft. ÄdelostdippTapenadeHummus1 brk kikärtor1 msk citronsaft 1/2 dl olivolja1 st vitlöksklyfta 2 tsk spiskummin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.